El Govern reubicarà en el pressupost municipal els 150.000 euros de l’IRONMAN

Calella bolcarà la partida de 150.000 euros de subvenció per a l’IRONMAN en el pressupost municipal. Així ho ha anunciat el tinent d’Alcaldia d’Esports Marc Buch qui ha avançat que a hores d’ara encara estan estudiant on poden destinar aquesta partida. L’organització de l’IRONMAN va anunciar ahir la suspensió de les dues proves que s’havien de dur a terme el primer cap de setmana d’octubre. Seguint les directrius de les autoritats respecte a l’evolució de la pandèmia de la Covid-19, Ajuntament i organització, van anunciar ahir que l’IRONMAN Barcelona i el 70.3 tornarien el 3 d’octubre del 2021.

Ara davant l’ajornament el govern municipal estudia on destinaran els diners de la prova. Ho ha avançat el primer tinent d’Alcaldia d’Esports Marc Buch en declaracions a Ràdio Calella TV.

Evidentment aquests 150.000 euros els haurem de reubicar en el pressupost municipal i estem estudiant quina és la millor opció. Diguéssim que la despesa que destinem a IRONMAN és aquesta però el més important és el retorn que té aquesta prova per Calella.

Un retorn econòmic que enguany no es veurà. I és que degut a la cancel·lació definitiva de les dues proves del primer cap de setmana d’octubre, el sector hoteler se’n ressentirà. De fet el tinent d’Alcaldia ha indicat que la suspensió és una nefasta notícia per un gremi que ja està molt tocat.

És una notícia que no és positiva per ningú, ni pel món de l’esport ni per l’economia de Calella. Però és que hem d’intentar ser optimistes i el 2021 poder tornar a celebrar els IRONMANs a Calella. (…) És també una nefasta notícia pel sector hoteler perquè les ocupacions eren molt altes i els afectarà molt. És un any tan diferent que no m’atreveixo a fer previsions de si acabaran temporada abans.

La suspensió de la prova també ha afectat als més de 5.000 esportistes que havien de venir a Calella a competir. Ara els organitzadors els ofereixen la possibilitat de mantenir el dorsal per l’IRONMAN Barcelona del 2021 o canviar-lo per a qualsevol carrera fins al desembre del 2021.

Cal recordar que el 70.3, que s’havia de disputar el passat mes de maig ja va ser posposat a l’octubre per culpa de la crisi sanitària. Els organitzadors tenien la intenció de fer-lo coincidir amb el triatló de llarga distància. Ara, les dues proves tornaran a coincidir però el 3 d’octubre del 2021. Davant d’aquest fet, l’Ajuntament es planteja que Calella pugui acollir alguna prova similar el maig del 2021.

 

Recupera l’entrevista al tinent d’Alcaldia d’Esports Marc Buch:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *