Els Jocs Florals de Calella instauraran el premi Concepció Organ de poesies sobre el mar

JOCS00000000

El certamen literari organitzat per Amics de la Poesia ha homenatjat la poetessa calellenca desapareguda recentment, i anuncia que en la pròxima edició hi haurà un premi especial que portarà el seu nom. Ho va dir ahir el secretari dels Jocs Florals de Calella, Josep Miracle, qui també va fer entrega a la ciutat del text fundacional de la carta de població que es va segellar ara fa 680 anys.

Durant la festa dels Jocs Florals de Calella es van fer diversos actes de record a Concepció Organ, persona clau en la recuperació del certamen a la ciutat i una de les plomes més distingides que ha tingut Calella. Qui ara la revella a la presidència de l’associació Amics de la Poesia va anunciar que a partir de l’any vinent hi haurà un premi en record a la seva persona i trajectòria.

Calellenca de soc arrel, pequinaire ben enamorada del seu barri pescador i captivada pel mar que li era la musa. Els que sentim el seu adéu. Podem anunciar públicament que els propers Jocs Florals de Calella, en el cartell de premis a concedir s’incorpora el Premi Concepció Organ de poesia amb el mar de temàtica principal

De la seva banda, l’alcaldessa de Calella va confirmar que la reproducció de la carta de poblament es posarà en un lloc preferent dins la sala de plens de l’Ajuntament de Calella. Montserrat Candini també va posar en valor la importància de mantenir certàmens culturals com els Jocs Florals “en defensa de la pàtria”.

Gràcies per ennoblir-nos internament per donar-nos tanta energia i emoció, que serà una bona benzina pels temps que vénen. No defallirem en la nostra finalitat que és un país que pugui viure en sí mateix lliure

Premiats d’arreu de la geografia catalana

Els tres guanyadors dels Premis d’Honor dels Jocs Florals de Calella va assistir tots tres a la festa que es va celebrar al Teatre de la Sala Mozart, enguany amb l’escriptor Joan Rebagliato de mantenidor i el jurat format per Assumpció Ortet, Ramon Teixidó i Jordina Farré.

La Flor Natural, a la millor composició que canti a l’amor, va ser per al poeta lleidatà Jaume Invernón per la composició titulada Costures d’amor.

És un poema d’aniversari per 40 anys, i confiem que molts més, de convivència en l’amor d’una parella. Aquest any ja 41. Pels anys d’amor de moltes persones que han sabut embastar, sobrefilar, sargir quan ha convingut, i cosir aquest sentiment que és l’amor, pal de paller de la vida. I que ho han sabut fer amb fils de tolerància, amistat i sobretot de respecte i generositat

Invernón va destacar que els Jocs Florals contribueixen a mantenir encesa la flama de la llengua “malgrat els embats de tota mena que arriben d’arreu”.

L’Englantina al millor poema que enalteix la terra, les costums i tradicions va anar a parar a la poetessa barcelonina Maria Bonafont. El jurat va valorar la seva composició titulada Assetjats amb el qual fa un clam per a la llibertat.

És un tríptic de sonets que es diu ‘Assetjats’. El nom ja ho diu tot, que ben aviat aquest llaç groc el poguem guardar i gaudir de la nostra llibertat. Comença amb un haiku que diu: ‘Drac de l’enveja, mai podràs robar-nos aquest somni’

Oli de perfumer és la composició guanyadora de la Viola als Jocs Florals de Calella del 2018. L’autor és Israel Clarà, de Mollet del Vallès, que ahir durant la festa de lliurament de premis revelava que el títol pren el nom d’un dels llibres de la Bíblia. Un text que glossa el desencís i l’amargor davant l’egoisme i la vanitat que hi ha al món.

Dins de tot, ‘Un oli de perfumer’ parla de l’esperança i de la possibilitat de l’existència de Déu, una pregunta que ens fem tots, la pregunta és sempre pel dubte i de la gran capacitat de l’ésser humà ha de ser la seva bondat

Quant als premis propis dels Jocs Florals de Calella, el Maria Cardona de poesies inspirades en l’esclat de l’alba va ser per a Cristina Àlvarez per Suite d’albades, i el juvenil La Llopa per Marc Rosés, de només 13 anys. La seva composició de tema lliure porta per títol He somiat.

El Francesc Castells de tema sobre Calella va quedar desert, i es va quedar a Premià de Dalt el Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure. Va ser per a Montse Assens. Finalment, el premi Germanes Saula Palomer de prosa poètica juvenil va anar a parar a Aina Casal, una jove poetessa barcelonina de 16 anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *