Els Jocs Florals recorden la llengenda de la Llopa amb motiu del centenari de la seva mort

Diu la llegenda que la Llopa de Calella va morir l’hivern del 1920, ara farà 100 anys. Una efemèride que, per la seva trascendència, està marcant molts actes de l’agenda cultural i festiva de Calella, malgrat els impediments que hi està posant el coronavirus. Fa pocs dies s’estrenava una sardana composada pel calellenc Jordi Feliu en el marc de les audicions del diumenge al Passeig Manuel Puigvert; i tampoc els Jocs Florals ho han deixat passar per alt. El premi Francesc Castells s’ha atorgat al millor composició dedicada a la Llopa, i ha estat per al poeta masnoví Enric Badal.

L’acte de lliurament de premis dels Jocs Florals de Calella, que convoca Amics de la Poesia, es va celebrar ahir al Parc Dalmau. El poeta Enric Badal va recollir el premi Francesc Castells per Corrandes a la Llopa, una composició musicada que ell mateix es va encarregar d’interpretar.

La llengenda de la Llopa forma part de l’imaginari col·lectiu de Calella. És la història d’uns fets que van tenir lloc durant la primera meitat del segle XX, tot i que consten referències molt anteriors. Així ho va posar de manifest l’escriptor Daniel Rangil en el seu discurs com a mantenidor de la 38ena edició dels Jocs Florals. En trobareu l’explicació íntegra al portal de notícies radiocalellatv.cat.

El calellenc Joan Rebagliato guanya el Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure

Ofici de titella és la composició amb la qual el calellenc Joan Rebagliato ha tornat a guanyar un dels premis dels Jocs Florals de Calella. Un dels propis del certamen literari que convoca Amics de la Poesia: en aquest cas el Francesc Grau de tema lliure.

El Maria Cardona al millor poema que enalteixi el nostre món ha estat per a la barcelonina Montserrat Baltrons per Contemplació; mentre que el Concepció Organ al millor poema que candi a la vida ha viatjat fins a Banyoles. La guanyadora ha estat la poetessa Maria Rosa Dachs per la composició Darrera els vidres entelats. El Premi juvenil La Llopa ha estat per a la poetessa Ingrid Palou, de Barcelona, per Pandora. El Germanes Saula Palomer a la millor prosa poètica juvenil de la tema lliure ha estat per al masnoví Gabriel Molina, per l’obra titulada El millor tastet de vida.

Pel que fa als premis d’honor dels Jocs Florals, el jurat qualificador ha decidit concedir-los a José Luis Garcia (Flor Natural), Pere Gorgoll (Englantina) i Jaume Invernón (Viola).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *