[AMPLIACIÓ] L’Ajuntament allarga fins el 30 d’agost el termini per presentar candidatures a Defensor de la Ciutadania

Sílvia López, al centre, ha estat la primera Síndica Municipal de Calella

Aquesta pròxima tardor es nomenarà el nou Defensor o Defensora de la Ciutadania de Calella, cobrint la vancant que va deixar Sílvia López, qui va renunciar del càrrec el novembre del 2019 per motius personals. L’Ajuntament de Calella va obrir convocatòria a mitjans de febrer per tal de concloure l’elecció aquesta passada primavera, però enmig del procés va aparèixer la Covid-19. Davant d’això, el consistori acaba de publicar l’ampliació del termini de presentació de candidatures fins el 30 d’agost. Les persones interessades en desenvolupar la tasca de defensar els interessos dels calellencs i calellenques davant de l’administració local han de complir amb una sèrie de condicions: ser major d’edat, estar empadronades a Calella, trobar-se en ple gaudi dels drets civils i polítics i tenir condició política de català.

Les candidatures s’han de presentar per escrit per mitjà d’una instància al registre general de l’Ajuntament de Calella. Han d’indicar-hi les línies bàsiques de la seva proposa de Defensor o Defensora de la Ciutadania.

El reglament del càrrec explicita una sèrie d’incompatibilitats que són: desenvolupar qualsevol altre mandat representatiu o polític, treballar en organismes o empreses amb participació municipal o tenir alguna relació contractual amb l’administració.

El termini de presentació de candidatures va començar l’1 de juliol i acabarà el 30 d’agost. Segons el procediment establert, i en base a les propostes rebudes, l’alcaldessa proposarà una persona candidata i sotmetrà el seu nomenament al Ple Municipal, que haurà de ratificar-lo per una majoria de 3/5 parts en primera votació. En cas de no assolir aquesta majoria, en segona votació serà suficient la majoria absoluta.

El càrrec de Defensor o Defensora de la Ciutadania és per un termini de 5 anys, podent repetir en el càrrec 5 anys més.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *