Els Maduixots aspiren a participar al Concurs de Castells 2018

Els Maduixots han descarregat el 5d7 a Lloret. Foto: Castellers de l'Alt Maresme

L’assemblea dels Castellers de l’Alt Maresme ha decidit presentar-se al XXVI Concurs de Castells de Tarragona, on participen les 42 primeres colles classificades al Rànquing Estrella Concurs. A hores d’ara, els Maduixots estan classificats: es troben a la 40ª posició amb 4.290 punts. El 31 d’agost es tancarà el rànquing i s’establiran les colles que aniran al Concurs, que tindrà lloc el dia 30 de setembre a Torredembarra i els dies 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

En una entrevista a l’Info Vespre, el cap de colla dels Maduitxots, Esteva Sebastià, ha explicat que tot i que tenen la data marcada al calendari, la seva diada gran és la Festa Major de Calella.

Aquest any, el 30 de setembre ho tenim marcat, ara mateix estem classificats per anar a la jornada de Torredembarra, tenim moltes ganes d’anar-hi. Aquest any, l’assemblea va votar que aniríem al concurs i ho tenim planejat, tot i que nosaltres tenim molt clar que la nostra diada gran és la setmana abans que és Calella. Però tenim moltes ganes d’anar al concurs, volem participar i volem portar grans castells, sobretot perquè és interessant per poder fer una crida a totes les poblacions, a la gent que ens acompanyi a anar al concurs. És motivador per la colla anar al concurs.

Sebastià ha remarcat la voluntat dels Maduixots d’ampliar la seva base social. Per això, ha reiterat la seva crida a formar part de la colla, on assegura que hi ha espai per tothom sigui quina sigui la seva condició física.

No ens cansem d’animar a la gent a que vingui a formar part dels Maduixots. El model de colla de set pobles jo crec que ens beneficia pel fet que tothom se senti acollit de qualsevol de les poblacions. Tenim moltes ganes de fer una crida a que tothom participi, és una activitat que es pot fer en família, amb els pares, els nens, els avis, tothom té un lloc. Tampoc calen unes mides adequades, tothom té un espai a la colla i jo crec que és important el fet que se’n parli a poc a poc aquí al territori, es va fent present. Els Maduixots tenim moltes ganes d’eixamplar la base social.

El cap de colla ha convidat a tothom a participar als assajos d’estiu, que tenen lloc els dimarts de 20 h a 22 h i els divendres de 20:30 h a 22:30, a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar. Els infants assagen una hora abans.

A la primera diada castellera de Lloret de Mar, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, els Maduixots han descarregat per tercera vegada el seu millor castell, el 5d7, dos anys després de descarregar-lo a Calella. Sebastià es mostra confiat en aconseguir noves construccions. Ha avançat que estan assajant la torre de 7 i treballant per alleugerir els pisos.

Fem els castells de 7 que estem portant, el 3 i el 4. Estem alleugerint els pisos, també de cara a un futur, treure-li pes, perquè el primer pas per pujar un pis és treure pes als castells actuals. Després encabir el segon pis per poder aixecar-los. I tenim en ment també, i estem començant a assajar i està donant bones proves, la torre de 7. Estem fent una torre de 6 sense pinya a l’assaig i la feina va bé. No tenen data per sortir a plaça, però són al·licients que a la colla els està motivant per seguir-los portant.

Aquest cap de setmana, els Maduixots tenen dues cites: dissabte a les 20 h a la Plaça de l’Església de Tordera i diumenge a la diada castellera de Moià.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al cap de colla dels Maduixots, Esteve Sebastià.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *