Els Maduixots faran un taller de castells a l’Espai Jove

Els Maduixots ensenyaran castells als joves de Calella. És una de les activitats que s’ha programat des de l’Espai Jove, i que complementa els tallers que els Castellers de l’Alt Maresme porten a les escoles i instituts de la comarca. Es farà aquest dijous 7 de novembre, a les sis de la tarda, i s’adreça a nois i noies d’entre 12 i 25 anys.

El president dels Maduixots, Marc Ruiz, ha explicat que se’ls donarà informació bàsica sobre els castells perquè aprenguin la tècnica de pujar com si es tractés d’un joc.

És un taller per ensenyar que són els castells i perquè els joves juguin a enfilar-se, veure com ens hem d’equilibrar i la tècnica de pujar. Es tracta d’ensenyar-ho de forma divertida, que sàpiguen qui som i si algú s’anima, perfecte.

La idea és que els joves coneguin la tradició castellera, que viu un moment dolç al nord de la comarca del Maresme des de la creació dels Maduixots.

També se’ls convidarà a formar part de la colla. Explica Ruiz que els joves poden ocupar posicions diferents a les construccions.

L’edat no limita; el que determina la posició que ocupa cada persona en un catell és la complexió física. La gent alta ens va molt bé per estar a la pinya i aguantar el que en diem les primeres o segones mans, i la gent reforçada amb bon físic i amb equilibri per pujar al tronc del castell. Els joves tenen un recorrregut molt més llarg.

Els de la camisa vermella seran aquest dijous a l’Espai Jove de Can Saleta, a partir de les sis de la tarda.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.