El sector turístic del Maresme va sobreviure durant el 2020 gràcies al visitant de proximitat

mercat setmanal

El tancament de fronteres i les restriccions de mobilitat per la pandèmia van castigar l’activitat turística al Maresme, que tradicionalment ha treballat força amb el visitant internacional, molt apreciat perquè acostuma a contractar estades més llargues i genera una major despesa durant el seu període vacacional. Les dades així ho corroboren: si el 2019, representava el 59,7% del total, l’any passat va ser del 16,8%. Una davallada que no va arribar a compensar l’increment del turista de proximitat, que engloba el català i l’espanyol. Va créixer fins el 83,1%, duplicant la xifra del 2019. Amb tot, el negoci turístic va tancar l’última campanya amb números vermells i afronta aquesta amb cert escepticisme i encomanant-ne a què s’assoleixi a la immunitat de grup el més ràpid possible. Pel moment, donen pràcticament per perduda la Setmana Santa.

Segons dades de l’informe LABTurisme que realitza la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona, el sector maresmenc va arribar a “sobreviure” durant el 2020 gràcies al turista de proximitat. Va representar el 83,1% del total, i la majoria dels visitants eren provinents de Catalunya. Li van seguir els d’Andalusia, Aragó, País Valencià i Madrid.

principals_mercats_emissors_nacionals

El turisme estranger va perdre molt pes durant el 2020. Va caure fins el 16,8%, quan l’any anterior representava més de la meitat del total. El rànquing de mercats emissors l’encapçala França.

principals_mercats_emissors

L’estudi conclou que l’agost va ser el mes que va concentrar més pernoctacions, superant les 500.000 al Maresme. Amb tot, ni es va arribar a cobrir el total de places disponibles, però tampoc estaven totes ofertades. I és que molts establiments van decidir tenir tancat durant tot l’estiu.

De l’informe es desprèn que el preu mig de venda d’una habitació doble d’hotel va pujar lleugerament entre els mesos de juny i agost, amb un preu mig de 75 euros. D’agost a setembre va disminuir considerablement, gairebé fins als 50 euros.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *