Els Mossos impedeixen que contraris i partidaris de la Guàrdia Civil es trobin davant la caserna

La commemoració del segon aniversari del 3 d’octubre, quan els agents de la policia espanyola van acabar d’abandonar els hotels de Calella i Pineda on s’allotjaven, va tenir un dispositiu especial dels Mossos d’Esquadra que van evitar que les dues manifestacions convocades s’acabessin trobant. La marxa amb el lema “Fem-los fora”, promoguda per entitats, organitzacions i partits polítics, va sortir de la Plaça de l’Ajuntament i va acabar passant per la carretera NII -que es va tallar al trànsit-, fora del que estava inicialment previst. Un cordó dels Mossos al carrer Balmes va impedir que arribessin fins la caserna de la Guàrdia Civil, on hi havia una cinquantena de persones concentrades per mostrar el seu suport als agents de la policia espanyola. Aquesta s’havia anat convocant a través de les xarxes socials.

L’ incident de la jornada de commemoració dels fets d’octubre es va produir a la Plaça de Catalunya, on inicialment havia de finalitzar la marxa contrària a la policia espanyola. Concepció Gelmà, veïna de la plaça, ha relatat a Ràdio Calella TV l’episodi viscut. Un grup d’unes sis persones van arribar a la plaça després de passar pels carrers de Calella sobre un camió, de peu al remolc i portant banderes espanyoles. Un cop allà van estirar l’estelada que hi ha al pal de la font i després van agredir un jove de la població.

Estava dins de casa i vam començar a sentir crits. I quan vam sortir ja estaven estirant l’estelada, la van embolicar amb un pal i la van estirar. Anaven un grup de persones (…) Hi havia dos o tres persones a plaça que van aconseguir treure’ls l’estada i no se la van endur. Però es van posar fets una fúria, eren uns energúmens, i van començar a cridar ‘Esto es España, yo también pago mis impuestos’.

Gelmà ha explicat que el grup va insultar i cridar als veïns, i fins i tot agredir un jove de Calella. El seu pare, Abel Solés, ha explicat que el jove va treure el mòbil per gravar el pas del camió i que en aquell moment va ser agredit. A resultes d’això, pateix diverses contusions.

El meu fill anava cap a casa, caminava del carrer Església en direcció a la Plaça Catalunya, quan va veure un camió que es pensava que era d’independentistes però llavors va veure que anaven a treure l’estelada. Va treure el mòbil per gravar-los i quan es van adonar, un d’ells el va agafar per darrera i el va tirar al terra. Sort que portava una motxilla que li va esmorteir el cop (…) Té contusions i li han embenat el braç.

El pare del ferit ha denunciat que la Policia no intervingués per aturar el camió que va estar circulant per Calella amb persones pujades al remolc.

Jo no em poso amb el tema banderes, és una qüestió de normativa de circulació. Si jo vaig amb el meu camió i porto els treballadors de peu circulant, el primer que farà la Policia Local és parar-me. En aquest cas buscaven brega, pots evitar-ho parant-los perquè només podia portar tres persones.

Abel Solés ha fet una crida a través de Ràdio Calella TV perquè tothom que tingui imatges de l’agressió, o dels moments anteriors i posteriors, li faci arribar per presentar-les amb la denúncia que aquesta tarda farà a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

? Recupera a continuació l’entrevista íntegra a Abel Soler, pare del jove agredit ahir a la Plaça Catalunya.

? Recupera a continuació l’entrevista íntegra a Concepció Gelmà, veïna de la Plaça Catalunya que va presenciar els fets.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jordi ha dit:

    Visca Espanya i Visca la Guàrdia Civil!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *