Els Mossos multen un conductor cada tres dies per circular pel mig

Ho hem conegut aquesta setmana. Entre el gener i el juliol d’aquest mateix any, els Mossos han multat a 74 conductors per circular pel carril del mig, és a dir, un vehicle cada tres dies. L’any passat, durant els mateixos mesos se’n van posar 66 segons les dades que ha fet públiques el Servei Català de Trànsit. Aquestes 74 multes tramitades en els darrers mesos se sumen a les més de 700 que han posat Mossos d’Esquadra a conductors que circulen sempre per l’esquerra en carreteres de dos carrils.

Circular pel carril del mig en carreteres que en tenen tres està sancionat amb 200 euros, ja que es considera una falta greu que pot provocar maniobres perilloses. Es tracta d’una infracció que penalitza al conductor que circula pel carril central en una calçada de doble sentit i tres carrils separats per línies discontínues sense que es degui a cap avançament o canvi de direcció ni per facilitat la incorporació d’altres vehicles des d’una entrada situada a la dreta.

La majoria de les sancions s’han posat a l’autopista AP-7, on els Mossos s’han desplegat amb més patrulles dinàmiques arran de l’augment de la sinistralitat detectat després de l’alliberament dels peatges.

De fet, des de Mossos apunten que conductors que circulen correctament per la dreta molts cops es troben amb turismes que van pel mig a menys velocitat i, si els avancen per la dreta, comenten una infracció, cosa que els obliga a anar fins al carril esquerre per avançar-los i tornar de nou al dret. Als principals accessos de les autopistes s’acostuma a recordar que s’ha de conduir per la dreta.

Des de la Divisió de Trànsit de la policia catalana, també avisen que la conducta de “posar el pilot automàtic” pot provocar maniobres perilloses, a més, de congestionar la via.

La majoria d’aquests infractors són detectats per patrulles dinàmiques dels Mossos, que quan observen un conductor que circula pel carril central i comproven que no està avançant ni preparant-se per sortir per l’esquerra, li fan llums i l’avisen per megafonia per advertir-li que ha de circular per la dreta.

Si els infractors fan cas i es passen al carril dret, la major part de les vegades no els sancionen, però si continuen pel del mig, se’ls obliga a aturar el vehicle i se’ls multa: 200 euros de sanció – que es redueix en 100 si es paga abans de vint dies – i tot i que no se’ls resten punts del permís de conduir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *