Com ha canviat la vida als Codina després del premi de la Rifa de Nadal?

IMG_0603

El 19517 és el número de la Rifa de Nadal al que sempre han jugat al bar Pepe’s i que el passat 22 de desembre va deixar 17 milions d’euros al barri dels Apartaments Codina. Un premi molt repartit entre els veïns d’aquesta zona humil i de gent treballadora, que un mes després segueix amb les seves rutines de sempre. Els diners els han permès treure’s algunes càrregues i complir amb il·lusions, com la d’arreglar la terrassa del bar, que era el projecte de la Carol Ruiz.

La propietària del bar Pepe’s ha explicat a Ràdio Calella TV que el premi no ha canviat molt la vida als Codina.

La gent ha acabat de pagar hipoteques, algú que s’ha arreglat la casa o s’ha comprat un cotxe de segona mà… Cap luxe, perquè aquí som gent humil, però el premi sí ha ajudat. Per exemple, nosaltres estàvem mirant préstecs per tancar la terrassa, ara ja no hauré de posar-me en mans dels bancs.

Sempre han estat abonats al 19517, des que el pare de la Carol portava el bar. Algun any els havia tocat la “pedrea”, un dels premis menors, però res a veure amb la pluja de milions d’ara fa un mes. Aquest any hi tornaran, però avisa que no guarden els dècims. Que el primer que arriba, el primer que se l’emporta.

Qui el vulgui, ha de venir a buscar-lo. El començaré a vendre el mes d’agost, i el primer que vingui se l’endurà.

Entre la gent que va resultar afortunada, veïns del barri que van repartir dècims amb familiars de fora o els treballadors de l’obra que s’està fent a l’edifici que hi ha damunt del bar. Avui hem conegut el testimoni del Bubba, un obrer que no havia comprat el dècim però que li va acabar tocant de carambola.

Els meus patrons em van donar 2.500 euros cadascun. No he guanyat els diners jugant el premi, però he acabat amb 5.000 euros a la butxaca. Aquell dia estava molt content perquè vaig veure que sí, que la loteria toca i això me permet somiar. I estava content perquè va tocar als meus companys i a mi.

El bar Pepe’s és punt de trobada de la gent del barri, i per això el premi va estar tan i tan repartit. Fa un mes, els mitjans de comunicació d’arreu hi van posar el focus per fer-se ressò de la notícia, però van ser protagonistes per un dia. Es queixen justament d’això, de sentir-se una mica deixats de la mà, i volen reivindicar la seva pertinença a Calella.

Molta gent ni ens coneix. Estem a l’entrada del poble però a l’altre cantó d’on hi ha al poble. Nosaltres som els únics que estem oberts aquí, hi viu molta gent però per fer qualsevol cosa t’has de desplaçar allà.

El bar Pepe’s és dels pocs negocis que segueixen en peu als Codina, on la pràctica totalitat de les persianes estan abaixades amb una imatge de degradació preocupant. Ara celebren la posada en funcionament de la nova associació de veïns, que té la voluntat de dinamitzar el barri i fer comunitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *