Els nens i nenes del Salicrú deixen les seves mans a les parets de l’escola

La directora del Salicrú rebrà demà les claus dels nous equipaments, situats a la Fàbrica Llobet-Guri. Amb ella, mestres i alumnes visitaran les noves aules i portaran records de les seves classes actuals per trobar-ho quan s’hi instal·lin després de Setmana Santa. Avui, però, han volgut deixar les seves empremtes a les parets del centre.

Ràdio Calella TV també ha volgut acomiadar-se de les antigues instal·lacions i des d’allà ha fet en directe el programa La Ciutat. En una entrevista, la cap d’estudis del centre, Laura Pagès, ha explicat com estan vivint els nens i nenes l’imminent trasllat.

Estan emocionats. Ells saben que canviarem d’escola, els petitons potser encara són menys conscients, però sense explicar massa ja ho veuen que la mestra i amb l’ajuda d’ells, sobretot a mesura que es van fent grans, participen i ens ajuden més cada vegada a fer caixes, a recollir, quines parts de la classe no hem d’utilitzar fins més endavant doncs anem-les a guardar, és a dir, que ells això ja ho van respirant. També saben que s’està parlant i els mestres els anem explicant, per exemple, des d’educació física, que jo en sóc mestra, una de les coses que n’hem parlat molt i fem broma és que aquí no tenim gimnàs i allà sí, per tant, els dies de pluja podrem fer educació física dins d’un gimnàs. Hem fet activitats aquestes últimes setmanes una mica per fer un comiat com cal.

La secretària de l’escola, Pepa Castellví, ha admès que haguéssin preferit començar a l’escola nova al setembre per tenir l’estiu per preparar el trasllat. Tot i així, assegura que, d’aquesta manera, els alumnes s’hi han pogut implicar molt més.

A nivell organitzatiu sí que hagués estat millor fer-ho al setembre, tranquil·lament a l’estiu i tenir molt de temps a nivell d’organitzar el funcionament de l’escola després, no només el trasllat, però en canvi, la part positiva que jo he pogut viure aquests dies és que els alumnes s’han pogut implicar molt més en el trasllat que si hagués estat a l’estiu. Demà, quan vagin a l’escola nova, doncs portar alguna cosa de la seva classe i deixar-la allà per quan arribin, després de Setmana Santa, i trobar-s’ho.

Tot i que el possible canvi de nom de l’escola ha estat un tema molt polèmic, la direcció del centre dóna prioritat al trasllat i prefereix deixar la decisió final per quan estiguin completament instal·lats. Són declaracions de la directora de l’escola, Anna Codina.

Per nosaltres sempre ha sigut l’escola Salicrú i ja teníem aquest nom i continuàvem. Ens va sobtar molt el fet que sortís d’una persona, que va posar sobre la taula tot el que havia escrit aquest senyor més a fons, però anem per parts. Ara estem amb les caixes i després quan ja estiguem allà doncs ja ho acabarem de decidir.

La directora ha assegurat que “som els mateixos, només canviem l’entorn”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *