125 denúncies per trencar el confinament

Imatge d’arxiu

Ja són 125 les persones denunciades a Calella per no complir amb les mesures del confinament i desplaçar-se sense una causa justificada. A més, també s’ha imputat penalment una d’aquestes persones per desobediència i resistència a l’autoritat. La Policia de Calella va reforçar el passat cap de setmana els controls a l’N-II per tal de reduir al màxim la mobilitat. Les denúncies per trencar el confinament van des dels 600 euros als 30.000 euros. El Comitè de Crisi de l’Ajuntament de Calella demana que es redueixin al màxim els desplaçaments i es limitin als estrictament imprescindibles.

A més, ara amb l’enduriment del confinament, tots aquells treballadors essencials que hagin d’anar a treballar ho hauran de fer amb un document que l’haurà d’omplir el director o representant de l’empresa, amb les seves dades personals, les de la companyia i les del treballador. El certificat que l’ha fet el govern Espanyol, acredita que la persona desplaçada presta servei a l’empresa i “reuneix les condicions per no acollir-se al permís retribuït recuperable”. A més, els treballadors autònoms també l’han de poder ensenyar en cas que sigui necessari, atès que poden continuar treballant. El BOE ha publicat el formulari perquè totes les empreses el tinguin a la seva disposició.

Les forces de seguretat reclamaran aquest certificat en els controls, i en cas de no portar-lo es pot fer front a una possible multa.

La Generalitat fa una setmana va posar a disposició dels ciutadans un certificat que serveix per justificar els motius de mobilitat. Aquest però, no és obligatori, simplement és per agilitzar els tràmits amb la policia.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.