Els ocupes de l’Hotel Gaviota volen convertir l’espai en un lloc de trobada ciutadana

Un grup de joves, majoritàriament dones, ha ocupat des de fa una setmana l’immoble del que havia estat l’Hotel Gaviota de Calella. Volen que l’espai esdevingui un lloc de debat i creació cultural a la ciutat.
La propietat no ha volgut fer declaracions.

Volen convertir aquest espai en un lloc de trobada ciutadana a través de l’organització de tallers, xerrades, classes de cuina o fins i tot construir una biblioteca social i un petit gimnàs. Una de les portaveus d’aquest col·lectiu ha explicat durant una entrevista a l’InfoMigdia l’objectiu global d’aquesta ocupació.

L’elecció d’aquest espai, un antic hotel, no ha estat en va. Ho fan en un primer moment perquè és un lloc amb espais amplis però sobretot també pel fet d’haver estat un establiment turístic. Segons aquesta mateixa font, el turisme representa poder econòmic i beneficis privats però també explotació laboral.

El col·lectiu, majoritàriament de dones, vol que l’espai tingui empremta feminista i obert a projectes afins sense anim de lucre.

Tot i reconèixer que tenen certa por, els ocupes de l’antic Hotel Gaviota l’atribueixen al fet que és la primera vegada que fan una acció d’aquestes característiques i no saben quina serà la resposta de la ciutadania. Parlen també de por per la incertesa del que podria passar durant les properes setmanes.

De moment, i per tal de donar-se a conèixer a la ciutadania, han organitzat per aquesta mateixa tarda una jornada de portes obertes per explicar el seu projecte i les seves intencions.

Per la seva banda, la propietat no ha volgut fer declaracions i faran les accions legals oportunes per recuperar l’espai.

Podeu escoltar l’entrevista sencera d’avui a l’informatiu migdia en el següent audio:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *