Els partits polítics de Calella s’oposen al tancament del jutjat de violència masclista d’Arenys de Mar

Entrada del Jutjat d'Arenys de Mar

El Ple de l’Ajuntament de Calella ha aprovat una moció de rebuig a la proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’una nova distribució del sistema judicial que inclouria la supressió d’alguns jutjats VIDO, especialitzats en casos de violència sobre les dones. Per exemple, el que funciona a Arenys de Mar. Tots els partits polítics locals entenen que mantenir aquest tipus d’organs judicials de proximitat permet garantir la protecció a les víctimes, que sovint desisteixen de presentar denúncia.

Govern i oposició s’han unit en la defensa de la continuïtat del jutjat VIDO d’Arenys de Mar en contra de la proposta del TSJC, que aposta per comarcalitzar aquests òrgans específics al·legant una escassa càrrega de treball. Les seves competències passarien a d’altres jutjats, allunyant-los de les víctimes i fent més difícil la presentació de denúncies.

La regidora d’Igualtat i Drets Civils, Cindy Rando, va fer la lectura de la moció, aprovada per unanimitat del Ple de l’Ajuntament de Calella.

Vist que la proposta del TSJC és suprimir el VIDO d’Arenys de Mar, davant d’una situació com l’actual en què desenes de dones moren assassinades al país, els jutjats de violència de gènere no poden desaparèixer de la proximitat de les dones que més ho necessiten. La redistribució del sistema de justícia no pot anar en detriment de l’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista sinó que s’ha d’apostar perquè els organts judicials especialitzats qui es desplacin pel territori.

L’acord plenari inclou també la petició a la Generalitat de Catalunya perquè prioritzi la lluita contra la violència masclista i augmenti els recursos per facilitar l’accés de les víctimes a la justícia.

En el que portem d’any, ja són 14 les dones assassinades al conjunt de l’Estat espanyol, una de les pitjors xifres dels últims anys. L’última, una cordobesa de 67 anys, morta a mans de la seva exparella, amb qui estava en tràmits de separació.

Segons dades de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella, durant el 2019 es van denunciar 39 casos de violència masclista, 11 més que l’any anterior. Actualment hi ha 55 dones que reben estan rebent atenció per part de Serveis Socials i 40 tenen un ordres de protecció vigent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *