Els patges de SSMM els Reis d’Orient recullen les cartes dels nens de Calella

Llarga cua a les portes de l’Escola Pia del carrer Sant Pere per entregar la carta als patges de Ses Majestats els Reis d’Orient. És una tradició del dia de Sant Esteve a Calella. Aprofitant el dia festiu, els nens i nenes de la ciutat lliuren als enviats reials la llista de regals i desitjos que esperen els portin Melcior, Gaspar i Baltasar.

Una cerimònia entranyable que té lloc cada Nadal a Calella, com en totes les ciutats del món que visitaran els Reis d’Orient la nit del 5 de gener, la més màgica de l’any per als infants.

Asseguts a les trones reials, els patges de Melcior, Gaspar i Baltasar van recollir una per una les cartes que els nens de Calella han escrit en l’única recepció que faran a la ciutat. Això va motivar la llarga cua que es va fer a les portes de l’Escola Pia.

quina_nadal_2016Per la nit de Sant Esteve, una altra activitat que cada vegada pren més força és la d’assistir a la Quina de Nadal que organitza la Unió Esportiva Handbol Calella. El canvi d’emplaçament, de la Fàbrica Llobet-Guri a l’Espai Mercat, va fer que ahir s’omplís fins a la bandera en les set rondes que es van fer, obsequiant als afortunats amb ampolles de vi i cava, fruites i pernils. Es va fer una quina especial, amb regals estrella; als que s’optarà novament aquest divendres 30 de desembre. Serà la penúltima quina d’aquest Nadal, doncs encara en quedara una darrera el cap de setmana de Reis.

caga_tio_monumental_2016_3I prèviament a tot això, el dissabte a la tarda, i sota l’organització del Grup Pa, Vi i Moltó, a la plaça de l’Església s’hi va instal·lar un tió de grans dimensions per a la cagada popular per a la mainada. Tots els que s’hi van apropar i el van fer cagar es van emportar un petit regal, preludi segurament dels que recollirien a casa, sempre i quan s’haguéssin portat bé i l’haguéssin ben atipat aquests últims dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *