Els punts a favor de l’elecció de Calella com a Ciutat del Bàsquet Català del 2018

bàsquet pavelló 2

La Fundació del Bàsquet Català ha considerat la llarga trajectòria de bàsquet a Calella per designar-la Ciutat del Bàsquet Català del 2018. És un dels motius que l’han fet decantar-se per la candidatura local, a més de la positiva col·laboració que mantenen amb el Club Bàsquet Calella, que d’aquí a dos anys complirà el norantè aniversari de la seva fundació.

El vicepresident d’Afers Culturals de la Fundació del Bàsquet Català, Enric Prats, ha afirmat que el dinamisme de l’activitat esportiva que fomenta el Club Bàsquet Calella i la seva contrastada capacitat organitzativa han fet decantar la designació local com a Ciutat del Bàsquet Català del 2018.

“Calella té un club amb el qual la Federació Catalana de Bàsquet hi col·labora molt: aquí hi hem fet moltes fases finals i en el moment en què celebrem les reunions bianuals, i per les quals dividim Catalunya en 13 circumscripcions, la del Maresme sempre es fa a Calella, quan semblaria que el lògic fos que anéssim a Mataró”, ha dit Prats en una entrevista a Ràdio Calella TV. “Realment tenim molta consideració a Calella i els fets demostren que sempre respon”, ha afegit.

És un dels aspectes pels quals, segons Prats, han sumat en favor de la candidatura calellenca, promoguda pel Club Bàsquet Calella i avalada de forma unànime pel ple de l’Ajuntament de Calella, el febrer del 2014. De fet, era requisit indispensable per poder presentar-s’hi ja que la Fundació del Bàsquet Català es garanteix així el suport institucional al projecte.

Calella serà la divuitena seu d’una iniciativa que busca fomentar la pràctica del bàsquet al conjunt de Catalunya i reconèixer la contribució que hi han fet els esportistes del territori. És per això, que durant el 2018, es desenvoluparà el programa d’actes i activitats que acordi la Comissió Organitzadora que es constituirà a nivell local.

“Inclouen actes institucionals com el de traspàs a la següent ciutat i el d’inauguració. Després hi ha un programa que presenta la ciutat i que l’aprova la Fundació del Bàsquet Català i, durant aquell any, se li dona preferència per acollir la celebració dels millors Campionats de Catalunya”, ha assenyalat.

El vicepresident d’Afers Culturals de la Fundació del Bàsquet Català ha subratllat que la Ciutat del Bàsquet Català és una iniciativa que incideix en la vessant esportiva però que abasta aspectes socials i culturals. Ha posat d’exemple activitats realitzades per seus anteriors, com ara exposicions de pintura o concerts lírics.

Amb la seva designació per al 2018, Calella s’afegeix a un llistat de ciutats de gran pes dins el món del bàsquet català, que va obrir Lleida el 2000 i a la qual li han seguit Girona, Badalona o Manresa. Aquest any ho és Sant Fruitós del Bages, una població de només 8.000 habitants que està sorprenent gratament a la Fundació per la seva implicació amb la iniciativa i el conjunt d’actes que està realitzant. Li prendrà el relleu Sant Cugat, i aquesta serà qui farà el traspàs a la nostra ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat