Calella serà Ciutat del Bàsquet Català l’any 2018

BÀSQUET

El Patronat de la Fundació del Bàsquet Català ha designat de Calella com a Ciutat del Bàsquet Català del 2018. Ho serà l’any del 90è aniversari de la fundació del Club Bàsquet Calella, promotora de la candidatura local que va rebre l’aval de l’Ajuntament de Calella per acord de ple.

El Club Bàsquet Calella podrà arrodonir la celebració del norantè aniversari de la seva fundació fent que Calella ostenti el títol de Ciutat del Bàsquet Català de l’any 2018. El Patronat de la Fundació del Bàsquet Català ha escollit la nostra ciutat perquè, d’aquí a dos anys, organitzi un programa d’activitats que serveixin per reconèixer la contribució dels esportistes del territori en el desenvolupament, creixement i popularització del bàsquet. La candidatura promoguda pel Club Bàsquet Calella tenia l’aval del ple de l’Ajuntament de Calella, que va acordar donar-hi suport el febrer del 2014.

Segons les bases del projecte, Calella haurà de constituir una Comissió Organitzadora que prepararà els actes i les activitats que es desenvoluparan al llarg del 2018.

La programació de Ciutat del Bàsquet Català acostuma a arrencar entre gener i febrer amb un acte institucional i es clou, normalment al novembre, amb un acte final on, al marge de distingir persones relacionades amb el bàsquet local, es produeix el relleu a la següent població que ha estat proclamada.

Lleida va ser la primera Ciutat del Bàsquet Català l’any 2000, i a partir de llavors l’han seguit Girona, Mataró, Tarragona, Badalona, Manresa o Blanes. En la darrera trobada mantinguda pel Patronat de la Fundació del Bàsquet Català també s’ha designat Sant Cugat del Vallès perquè l’ostenti l’any 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat