Els trabucaires no van poder fer la cercavila ni usar els trabucs per la falta de permisos

Els Trabucaires del Renaixement, de la Confraria de la Mare de Déu del Roser, no van sortir en cercavila -tal com estava previst- dins els actes de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita perquè no van ser a temps a demanar els permisos per a poder portar i usar les armes de foc. Una petita representació només va custodiar les autoritats fins a l’Església.

La normativa va canviar el febrer passat  amb la implantació del Reial Decret 130/2017 sobre el Reglament d’explosius que ha aprovat el govern espanyol a instàncies de la normativa europea.

Els Trabucaires del Renaixement estan obligats a demanar els permisos i presentar una sol·licitud per la via electrònica davant de la Delegació del Govern, a Barcelona, almenys 30 dies abans de l’acte amb autorització de l’Ajuntament i un projecte amb la justificació de les necessitats de pòlvora per tirador, la procedència, el lloc on s’emmaguetzema fins al seu us, la forma de com transcorrerà l’acte i totes les mesures de seguretat així com una assegurança de responsabilitat civil.

Recordem que la nova normativa limita, també, la quanitat de pòlvora negra que pot portar cada trabucaire durant un acte festiu a un quilo, separa els portadors de la pòlvora dels tiradors i requereix el reconeixement de formació específica de tots els participants. Aquesta formació, segons la normativa, és responsabilitat de l’Ajuntament.

La normativa també és determinant pel que fa a les multes per incomplir els tràmits administratius necessaris; així, en funció del tipus d’infracció, la multa pot oscil·lar entre els 100 i els 600.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *