L’Espai Caixa planteja que la ciutadania prengui partit sobre el futur de la polivalent del Mercat Municipal

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

L’associació de gent gran de Calella proposa que l’Espai Mercat es converteixi en un centre integral de serveis i recursos per al col·lectiu. Convertir-lo en el seu lloc de referència on també s’hi puguin programar activitats de caire més lúdic i social. El projecte que abandera el president de l’Espai Caixa difereix del que està definint el Govern i que segueix la línia de reforçar l’oferta comercial del Mercat Municipal i construir un centre cívic al mig de la ciutat. Davant d’això, Josep Maria Granyó ha dit en una entrevista a Ràdio Calella TV que el més oportú seria que la ciutadania pogués decidir quin dels dos tira endavant, amb tota la informació al seu abast.

Grany´´o va reunir-se amb l’alcaldessa a principis de mes per presentar-li el projecte de convertir l’Espai Mercat en un centre integral per a la gent gran. I va ser llavors quan va prendre consciència que el Govern no valora altres opcions que no sigui destinar tot l’equipament a usos comercials, com ha va avançar l’alcaldessa a Ràdio Calella TV. S’està treballant en ampliar l’atractiu del Mercat Municipal amb una oferta gastronòmica de productes de quilòmetre 0, a l’estil del model Sant Cugat.

No obstant això, Grañó insisteix en defensar la seva proposta, apuntat els beneficis i comoditats que reportarà a les 4.000 persones jubilades que hi ha actualment a Calella. És per això, que planteja que la ciutadania pugui opinar sobre el futur de l’Espai Mercat.

El que jo pretenc és que davant dos o tres projectes, sigui la ciutadania qui decideixi. Al final, els que “manem” som els ciutadans. En decisions importants hi ha d’intervenir la ciutadania, i això passa per donar una comunicació clara sobre els projectes que presenten uns i altres.

Granyó no descarta la consulta. Però recalca que el més important és que la ciutadania estigui ben informada de les propostes que hi ha damunt la taula, tot lamentant que no sempre la comunicació oficial és del tot efectiva.

És per això que el president de l’Espai Caixa ha volgut clarificar què és un centre integral i quins avantatges tindria per al col·lectiu de la gent gran.

Molts serveis que hi ha a la Fàbrica Llobet o Can Saleta es concentrin i s’especialitzin per a la gent gran. En aquests moments hi ha falta de comunicació, no d’interés per part de l’Ajuntaments, que té plans i plantejaments però barrejant gent gran, jove, immigrants… Tot queda molt difuminat. Pretenc que totes les ajudes i necessitats de la gent gran es concentrin en un sol edifici.

El centre integral podria oferir assessorament sobre alimentació, salut, seguretat personal, legal o economia personal; a diferència de la cartera de serveis d’un centre cívic, que és un projecte que el Govern té damunt la taula. Tindria una oferta més lúdica i social, segons Granyó, qui insisteix en la importancia d’actuar amb rapidesa.

Havent-hi un edifici sobre el qual es busca rendibilitat, perquè no podem tenir-hi opció. Sense menysprear altres projectes (…) Qualsevol decisió que es pren, al darrera hi ha algun element de retorn econòmic, i aquí també hi és perquè la gent gran de Calella està aportant 100 milions d’euros a l’economia local.

El president de l’Espai Caixa ha agraït la bona predisposició i la voluntat de diàleg de l’alcaldessa, tot i diferir amb els plantejaments del Govern sobre el futur de l’Espai Mercat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat