Els veïns de Jovara es queden sols fent catifes de Corpus al carrer i l’avancen a aquest diumenge

La celebració del Corpus cau aquest any en ple cap de setmana de Sant Joan. Una coincidència que va fer que els organitzadors de les catifes de flors al carrer es plantegessin canviar-ne la data, pensant en garantir-se tenir prou mans per a la seva confecció i bona afluència de públic. Els veïns del tram de Jovara entre Amadeu i Indústria han decidit fer-la aquest diumenge 9 de juny perquè el pròxim cap de setmana serà la Festa Major petita i hi haurà els sopars al carrer. Al final, seran els únics que s’hi posaran. La resta de trams es prenen un descans, i sembla que només es complirà amb la tradició i en la data assenyalada a l’interior de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

Salvador Comas, veí del carrer Jovara, ha argumentat el perquè de la decisió d’avançar a aquesta diumenge la confecció de la catifa de flors de Corpus.

Era un dia molt complicat per la gent que fa la catifa, també pels que venen a veure-la. I vam pensar avançar-la però el cap de setmana anterior seria per Festa Major petita, així que només ens queda aquest diumenge dia 9 (…) No volem perdre la tradició encara que siguem sols, segur que l’any que ve ja s’hi tornen a apuntar. I ho disfrutarem.

La complexitat de les catifes farà que els veïns es llevin molt d’hora al matí per començar a guarnir el carrer amb flors o d’altres elements decoratius que donin molt de color a la diada. La temàtica, com sempre, es guarda en secret com un tresor.

I els encarregats de desfer-la seran els Gegants, que han confirmat el seu pas a partir de quarts de vuit del vespre.

Ells vindran segur i després aniran a Can Salom on els rebran amb una pluja de pètals, allà es farà el final de festa. Encara que allà no hi hagi catifa (…) Ens hem acostumat a que passin, l’any passat no van venir perquè plovia, perquè ens ho passem més bé.

Des de principis de setmana, els veïns de Jovara es reuneixen cada tarda al carrer per preparar el material que utilitzaran per a la confecció de la catifa i tenir-ho tot enllestit i a punt per diumenge centrar-se en el muntatge. Per finançar-la, han organitzat el sorteig d’un carretó d’anar a comprar ple fins a la bandera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *