Els veïns de la Plaça del Maresme demanen suports per al projecte de remodelació integral de l’espai

Neus Ortega i Júlia Bauer són les dues impulsores del projecte de millora de la Plaça del Maresme, finalista del procés de Pressupostos Participatius del 2018, ara en fase de votació. Avui al programa La Ciutat han posat de relleu l’estat d’abandonament en què es troba l’espai, a nivell arquitectònic, de mobiliari urbà i d’enjardinament. A tot plegat hi volen donar solució amb el projecte que van començar a elaborar fa dos anys i que aquest 2018 ha estat finalment seleccionat. Per a la seva execució es contempla una inversió que ronda els 80.000 euros.

Les veïnes de la Plaça del Maresme admeten sentir-se un sector abandonat respecte altres espais públics de Calella, més cèntrics, on sí es fan actuacions de manteniment i millora. No seria el seu cas i, és per això, que han presentat el projecte que es pot votar en l’actual convocatòria dels Pressupostos Participatius del 2018.

La plaça està delimitada pel carrer Balmes i el Rierany dels Frares. Plantegen un canvi del sorral i la construcció d’una vorera per creuar-la, que sigui totalment accessible. Neus Ortega detalla la resta de millores proposades.

A part de la vorera, el parc infantil, que està molt antic i ja no atrau els nens. El terra està molt malmès i demanem que el substitueixin per un terra tou que eviti que es facin mals. També una pista de bàsquet amb la col·locació d’un parell de cistelles. Que s’hi posi una font i s’arreglin les flors del voltant.

Les veïnes han explicat que l’arranjament de la plaça ajudarà a resoldre els problemes d’incivisme que s’hi registren. Diuen que és el motiu pel qual ara estigui poc concorreguda pels que hi viuen.

Els únics que hi van són els nens a fer “botellón” i a fumar porros. Truquem a la Policia, venen i els fan fora, però tornen. I ara ja no els fan cas. La gent gran no pot asseure’s als bancs perquè estan ocupats, i juguen a pilota, quan ara no es pot i tenen l’altra plaça més petita”

Els promotors del projecte de remodelació de la Plaça del Maresme han començat a fer campanya pel barri per sumar vots i aconseguir que s’executi. El pressupost d’inversió que calculen és d’uns 80.000 euros, dels 125.000 euros amb què s’han dotat els Participatius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *