[AMPLIACIÓ] Ensurt amb una fuita d’oxigen líquid d’un camió a l’aparcament de l’Hospital de Calella

Un camió de l’empresa Carburos Metalicos que subministrava oxigen líquid a l’hospital de Calella ha patit una fuita en una vàlvula. Dotacions de bombers de la Generalitat, mossos d’esquadra i policia local hi han estat treballant per confinar la zona de la fuita i han bloquejat els accessos a l’aparcament de l’hospiatl per a persones i cotxes mentre ha durat la incidència. A l’interior de l’hospital de Calella, però, s’hi ha continuat treballant amb normalitat durant l’incident.

L’empresa propietària del camió ha portat un altre camió per a fer el traspàs de l’oxigen líquid restant però al final s’han decidit per canviar la vàlvula del camió.

L’oxigen líquid s’utilitza en l’entorn mèdic pels alimentadors dels respiradors a les anestèsies o per l’administració, mitjançant neubulitzadors, de medicaments per inhalació.

L’oxigen líquid en si no és inflamable però en contacte amb altres materials n’accelera la combustió, així, per tant, hi havia risc d’inflamció amb materials greixossos com olis i lubricants i materials plastics, fusta, paper o teixits. Per aquest motiu bombers, mossos i policia no han permès que vianants i cotxes circulin en un radi confinat al voltant del camió i han demanat a la població que no s’acostessin al lloc de l’accident fins que la fuita ha estat controlada.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *