Convocada també a Calella la concentració en defensa de l’escola pública i contra el 155

Entitats integrants de la MUCE anunciant la convocatòria d’aquesta tarda
Entitats integrants de la MUCE anunciant la convocatòria d’aquesta tarda

El Comitè local en Defensa de la República, abans del Referèndum, convoca per aquesta tarda a les sis una concentració de suport a les mobilitzacions que la MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) farà arreu del país per cridar que «no es toqui l’educació». En el comunicat de la plataforma en defensa de l’educació pública s’exposa que la mobilització ha de ser la resposta a les declaracions que diferents actors polítics han fet en relació al cos docent, posant en qüestió la seva labor i acusant-los d’adoctrinar en l’odi contra Espanya.

El col·lectiu independentista local s’afegeix així a la crida a la mobilització que, en primera instància, es feia només per a poblacions que són capital de comarca. La MUCE condemna que s’estigui usant l’educació pública catalana com a eina política per centralitzar les competències. Així mateix, demana les dimissions del ministre d’Educació i el d’Exteriors, que han fet en els últims dies declaracions en aquesta línia.

La FaPaC (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya), els sindicats UGT, Comissions Obreres, USTEC-STES, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalanes i les associacions de Joves Estudiants de Catalunya i d’Estudiants Progressistes, entre d’altres, formen part de la MUCE.

A Calella la concentració es farà a les sis de la tarda a la plaça de l’Ajuntament i en la convocatòria que s’ha fet pública es convida als participants a mantenir-la fins que comenci la sessió ordinària del Ple Municipal per conèixer –diu textualment la nota– “la notificació del trencament del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC”.

Òmnium Montnegre s’organitza per fer difusió de les pròximes mobilitzacions

De cara a la convocatòria de futures mobilitzacions en resposta als esdeveniments que puguin produir-se a nivell nacional en els pròxims dies, i per tal de traslladar informacions contrastades a la ciutadania, la secció territorial de l’entitat independentista farà aquest vespre una reunió a la Cooperativa l’Amistat (20.00h). En ella es plantejarà la creació d’una xarxa de comunicació a la que s’hi podrà adherir qui ho vulgui, tal i com ha explicat el portaveu d’Òmnium Montnegre, Jaume Planas. Escolteu-lo a continuació.

Òmnium Montnegre s’afegeix a la crida per assistir a la concentració d’aquesta tarda per defensar l’educació pública i en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat