ERC, la CUP i ICV demanen una revisió del Reglament de Participació Ciutadana

Urnes de recollida de votacions pels Pressupostos Participatius, en una imatge d'arxiu

Els partits d’esquerres a l’oposició de l’Ajuntament de Calella argumeten la seva demanda per la davallada en la participació en les darreres convocatòries del Premi Ciutat de Calella i dels pressupostos, un 30% respecte l’any anterior en l’últim dels casos. I recorden que en relació a la proposta de reforma de la Plaça Catalunya s’ha produït la queixa “justificada” dels seus promotors.

ERC, la CUP i ICV portaran al debat del Ple Municipal convocat per dilluns vinent, 5 de juny, una iniciativa per impulsar millores en els intruments de participació ciutadana. I en concret, per revisar el reglament actual, aprovat l’any 2013, i que denuncien acumula diversos incompliments.

D’una banda, la creació del Consell de Ciutat, que s’hauria d’haver creat un any després de l’aprovació del reglament, d’acord amb l’article 16 del mateix reglament. Una altra de les qüestions assenyalades pels partits d’esquerres de l’oposició a l’Ajuntament de Calella és que la web municipal no té disponibles per a consulta els plans de treball, les actes i els acords dels òrgans de participació. I això està previst en l’article 13 del document.

I posen de manifest que també s’està incomplint l’obligació recollida en en reglament d’aprovar un Pla Estratègic de les associacions de la ciutat o l’obertura d’una Oficina d’Atenció Ciutadana, amb unes funcions diferents de les atribuïdes actualment a les dependències que hi ha en funcionament a la plaça Vicenç Ferrer.

Al marge d’això, plantegen estudiar la creació de consells veïnals que actuïn d’interlocutors entre els veïns i l’administració local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *