ERC presenta les seves peticions per al pressupost municipal del 2019

El grup municipal d’ERC ha fet públic un comunicat en el que detalla les seves propostes d’inversió per al pressupost municipal del 2019. El document recull les propostes presentades al llarg d’aquest any en les diverses sessions plenàries i també als pressupostos d’anys anteriors. Es basen en quatre grans eixos: les entitats, la història de la ciutat, l’urbanisme i les partides socials.

Cristina Gómez, portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament, ha explicat que el grup republicà vol destacar el valor patrimonial, cultural i turístic a través d’inversions al museu i per “dignificar” l’arxiu històric.

És el moment de dignificar l’arxiu històric i fer-lo accessible, és a dir, posar-ho fàcil perquè qualsevol ciutadà, de Calella o de fora, pugui consultar documentació històrica en relació al nostre municipi. I el que ens sembla també prioritari i fonamental és fer suport, i això es tradueix en partides pressupostàries, per millorar, actualitzar, modernitzar, digitalitzar tot el que calgui, en relació al Museu municipal Josep Maria Codina i Bagué.

També volen senyalitzar una ruta de patrimoni de les cases i façanes del carrer Jovara i el nucli antic catalogades. Una proposta complementària per la seva vinculació propera al Museu que té per objectiu revitalitzar la zona.

La portaveu republicana ha destacat la importància de les entitats i la voluntat del partit de donar-li més suport. Ha parlat d’augmentar la dotació de les subvencions a entitats culturals i esportives, que actualment és de 23.400 euros i 28.500 euros respectivament, a 60.000 euros cada una. També demanen crear una web i intranet específica per les associacions locals.

Ens sembla que es pot fer més a nivell d’acompanyament, de formació, a nivell de posar a disposició eines que facilitin tots els temes de gestió, de tramitació i de relació, en definitiva, entre l’Ajuntament i les pròpies entitats. En aquest sentit, ens imaginem una intranet per poder fer reserves, peticions, compartir calendaris d’activitats, etc., o un espai web on quedin recollides totes les informacions relatives al teixit associatiu de la ciutat.

ERC ha plantejat la instal·lació d’una escala, a l’alçada del Far, que permeti creuar la NII fins a la platja per un camí que no obligui a passar pel mig del restaurant Rocapins.

És una proposta coincident. Nosaltres en vam parlar al programa electoral amb el qual ens vam presentar a les eleccions, per tant, una proposta de la que fa temps que en parlem i que hem fet públic, no és cap novetat. I és veritat que també és coincident amb una de les propostes que es van presentar en un dels processos participatius amb la qual cosa entenem que té molt sentit. […] Creiem sincerament que és una mancança que tenim i que, en tant que volem posar en valor tota la zona tant de les roques pròpiament com del far, tindria molt sentit fer un pas més natural i més obert al públic i desvinculat d’un negoci privat.

En el comunicat, ERC exposa que les trobades entre el govern municipal i l’oposició per debatre el pressupost s’han realitzat, en els darrers anys, a instància del grup republicà. Enguany, però, han estat convocats per part de l’equip de govern. Des d’ERC, lamenten que aquest gest s’hagi produït aquest any, previ a les eleccions del maig del 2019.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *