ERC també insta al PDeCAT a trencar l’acord de govern amb el PSC

ERC_ple

ERC ofereix la mà al PDeCAT per garantir la governabilitat a la ciutat al llarg de la resta de l’actual mandat municipal. Ahir era la CUP qui també s’oferia en els mateixos termes.

L’executiva local d’ERC, reunida de forma extraordinària ahir dissabte i en una assemblea també extraordinària que s’ha celebrat avui matí, ha analitzat l’anunci del govern espanyol de l’activació de l’article 155 amb les mesures concretes anunciades contra les institucions catalanes i que, diuen “suposen un cop d’estat a la nostra democràcia” i ha acordat demanar al PDeCAT a renunciar a l’acord de govern signat a principis de legislatura amb el PSC.

“Són mesures d’una extrema gravetat que ens fan arribar a la conclusió que l’ajuntament de Calella no pot ser governat pel PSC atès que el Partit Socialista dóna suport a les mesures anunciades pel president”

Algunes veus d’esquerra de Calella ja feia dies que parlaven de l’extrema gravetat de la situació política. Esquerra creu que les mesures que es volen aplicar des de Madrid “no ens deixa indiferents en l’àmbit local, per les afectacions que pot tenir de forma concreta i imminent en els ajuntaments d’arreu del país” i lamenta que PSOE i C’s donin suport al PP en la deriva autoritària.

La portaveu d’ERC, Cristina Gómez, ha trucat a l’Alcaldessa, Montserrat Candini, per expressar-li que si trenca el pacte actual amb el PSC, ERC adquireix el compromís de prendre una actitud responsable i de garantir la governabilitat a la ciutat al llarg de la resta de l’actual mandat municipal.

La formació creu que l’Ajuntament de Calella no pot ser governada pel PSC, tot i que entenen que és una decisió que ha de prendre el PDeCAT. A hores d’ara el PSC de Calella encara no s’ha desmarcat de l’acceptació de l’aplicació de les mesures del 155.

Per altra banda, l’assemblea local d’esquerra ha ratificat la confiança tant al Govern de la Generalitat com a l’actual majoria parlamentària del Parlament de Catalunya en el sentit de seguir amb la construcció de la República Catalana.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista que la portaveu d’ERC Calella, Cristina Gómez, ha concedit a Ràdio Calella Televisió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *