Es busquen voluntaris perquè el menjador social de Poblenou torni a donar sopars

Voluntaris del menjador social de Poblenou (imatge d'arxiu)

La Parròquia de Sant Joan Baptista i Càritas Poblenou fan una crida per recuperar un dels àpats que es van deixar d’oferir a principis d’estiu. Els responsables del servei expliquen que els voluntaris només han de dedicar-hi dues hores, un dia a la setmana. Al menjador social hi acudeixen persones derivades dels serveis socials de Calella i Pineda de Mar, i rep el suport dels consistoris de les dues poblacions.

Juan Marín, president de Càritas Poblenou, ho ha explicat al programa Ona Maresme.

Tampoc demanem massa: dues hores del seu temps per regalar-lo als altres, un dia a la setmana. No és quedar-se una tarda o nit, només dues hores de 19 a 21 hores.

Des del juny, el menjador social només ha obert per oferir dinars. Ara que arriba el fred rigorós, posar un plat calent a taula resulta molt important per a les persones que no tenen els mínims recursos per menjar.

Perquè no tenen diners per comprar, aquesta pot ser una raó, o perquè no poden guisar allà on viuen, o pitjor encara, estan al carrer. Vam començar fa 13 anys oferint només el dinar, però després vam veure que també podíem oferir el sopar, fins aquest passat estiu.

Tot i que aquest és l’objectiu principal del servei, els seus responsables també posen de relleu la importància que els usuaris donen al fet de rebre escalf i suport humà.

La idea és recuperar els sopars a principis de desembre. Les persones que vulguin col·laborar-hi amb el seu temps poden acudir a la seu de Càritas Poblenou (al costat de la Parròquia de Sant Joan Baptista, a l’avinguda Mediterrani), els dijous de sis a set del vespre. També ho poden comunicar trucant al telèfon 687 052 870 (Liana) i al 666 838 346 (Juan).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.