Es dispara la venda de test d’antígens després de Sant Joan

test d'antígens

L’inici de la setena onada de casos covid està comportant que es dispari aquests dies la demanda de test d’antígens a les farmàcies calellenques. Els farmacèutics constaten que fa 15 dies que les vendes d’aquestes proves d’automostra han augmentat entorn un 500% amb relació al maig i el volum ja s’assimila a les xifres del gener, quan es va arriba al pic de la sisena onada. Un dels motius d’aquest augment es deu al fet que ara als menors de 60 anys no se’ls fan proves diagnòstiques als centres d’atenció primària. Tot això, en un moment en què les noves variants de l’òmicron, la BA.4 i la BA.5, ja són majoritàries a Catalunya.

Puja la incidència després de les revetlles de Sant Joan, s’apropen les vacances i els tests d’antígens es converteixen altra vegada en el producte estrella a les farmàcies calellenques. Bernat Noguera, farmacèutic de la farmàcia Noguera:

Hi ha hagut un repunt molt important aquest cap de setmana. A més, nosaltres després de Sant Joan estàvem de guàrdia i ho hem notat molt.

Joan Vives, farmacèutic de la farmàcia Vives:

Sembla que estiguem en un inici d’onada. Estem tenint una demanda molt elevada. Podem constatar que realment es venen molts de tests una altra vegada i amb molta població infectada.

Des de la farmàcia del carrer Bruguera, la farmacèutica Ana Martínez, explica que del gener a l’abril les vendes van anar baixant, però que en l’últim mes s’han disparat entorn un 500%. També remarca que no totes les persones que compren la prova són positives i que moltes l’adquireixen per simptomatologia compatible a causa dels refredats comuns pels aires condicionats.

Sí que hem tingut un augment de vendes. Important remarca que augmenten les vendes, no significa que tothom qui compra un test sigui positiu. Ens trobem amb molta gent amb simptomatologia compatible, però que pot ser per un simple refredat a causa dels aires condicionats. Això ho veiem molt amb els tests que fem en farmàcia, la gran majoria surten negatius.

Joan Vives apunta a l’inici de les vacances i la finalització del curs escolar com els motius principals que justificarien aquest pic de demanda.

També podria ser perquè hi ha més moviment de població. S’han acabat les escoles, comencen vacances, tenim més població estrangera… I a més, sempre hi ha gent que compra un cert volum de test.

De fet, des de la Farmàcia Martínez constaten que un gran percentatge dels tests que fan a la farmàcia són per poder viatjar. I és que moltes companyies continuen demanant un test certificat abans de pujar a un avió o un creuer.

També tenim molta afluència de gent que ve a fer-se la prova per viatjar. D’aquests molts, surten negatiu. Dir també que no totes les companyies accepten aquestes proves, que moltes demanen un PCR de laboratori, per tant, recomanem informar-se bé abans de venir i assegurar-se que els hi val la prova que es fa a farmàcies.

I pel que fa a l’estoc, malgrat l’augment de la demanda, llencen tots un missatge de tranquil·litat.

Testos hi ha ara mateix per tothom. Hi ha estoc garantit.

Ara mateix no hi ha problemes, els majoristes i proveïdors tenen estoc. Pot ser que en algun moment puntual una farmàcia es trobi sense, però en el transcurs de migdia o un dia, en tornem a tenir. La gent no ha de patir.

Tot plegat quan encara queden uns 15 dies per arribar al pic de la setena onada. I és que Salut preveu arribar al punt màxim de contagis entre la segona i tercera setmana de juliol, pendent d’analitzar-se encara l’efecte de Sant Joan que podria endarrerir-lo uns dies més.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *