Es reprenen les negociacions per desbloquejar el conflicte laboral dels examinadors de trànsit

(Foto: LV / Mané Espinosa)
(Foto: LV / Mané Espinosa)

Continuen les negociacions entre el sindicat Asextra (Associació d’Examinadors de Trànsit) i la Direcció General de Trànsit per desbloquejar la vaga d’examinadors que, al conjunt de l’Estat espanyol, ha afectat més de 170.000 proves pràctiques de conduir. Els examinadors reclamen milloren professionals i també una millora del complement específic salarial, d’uns 250 euros al mes. En la reunió d’ahir, la DGT va presentar una contraproposta que contempla una part econòmica i una altra professional. Les dues parts es van emplaçar a seguir negociant, avui les assemblees provincials del sindicat Asextra hauran de decidir si accepten o no l’oferta.

Possibilitat d’acord per desconvocar la vaga d’examinadors de trànsit que continua en peu, des del mes de juny, i que afecta a les convocatòries de cada dilluns, dimarts i dimecres. Els alumnes no poden fer la prova pràctica de conduir si l’examinador s’acull a l’aturada de protesta.

Ahir es van reprendre les negociacions amb la Direcció General de Trànsit després de tres mesos d’absolut trencament. En la reunió, es va presentar una proposta de millores econòmiques i professionals que ha permès apropar posicions però que està condicionat al vist-i-plau que hi doni el col·lectiu de treballadors.

Segons dades de la DGT, el conflicte laboral ha provocat la suspensióde més de 170.000 proves pràctiques de conduir i pèrdues milionàries en el sector de les autoescoles. Es confirmaria, segons la confederació espanyola, el tancament de 34 empreses.

Merche Ruiz, de l’autoescola Cal-Pin, recordava ahir que la vaga està afectant a les empreses però també especialment als alumnes que volen treure’s el carnet. “Des del mes de juny fins ara hem examinat només 5 vegades, quan hauríem d’haver pujat almenys tres cops al mes. Ara tenim entre 25-30 alumnes que van aprovar la teòrica en llista d’espera (…) El tap trigarà molt a sortir perquè només ens deixen portar dos alumnes per examinador“, ha advertit.

Les autoescoles entreveuen un possible col·lapse de sol·licituds per examinar-se de la prova de teòrica del carnet de conduir en el moment que es desconvoqui la vaga.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *