Es tanca el programa per acostar la sardana a l’escola

Aquesta tarda, entre les 3 i les 6 de la tarda, s’ha fet la cloenda del taller de sardanes a les escoles de Calella. Es diu «Acobla’t» i s’ha portat a terme als centres escolars de la ciutat.

El responsable d’aquest projecte educatiu, Xavi Pinyol, de la Cobla Marinada, ha explicat que l’objectiu és acostar la música de cobla, la sardana i els instruments a les escoles. “Una experiència molt positiva i interessant veure els infants a les escoles que treballen dia a dia i que la sardana és present no només els caps de setmana sinó també a les escoles. Molt bona acceptació, els nens sempre queden impressionats, de les tonteries que fem i del que pot arribara  fer sonar una cobla, del que expliquem, del tible, de la doble canya, els instruments de vent-metall. S’ho han passat molt bé“.

El projecte que s’ha portat a terme a Calella està dividit en tres parts, que les ha comentat el mateix Pinyol: “Una part introductòria i historiogràfica, com apareix la cobla, la figura de Pep Ventura. Una segona part ha estat explicar els instruments i com funcionen, i finalment els nous horitzons. Hem incorporat bateria i percussió moderna i podem trucar altres estils musicals, hem afegit un saxo, un trombó de vares i al final hem tocar rumba i un estàndard de jazz“.

Per part de l’Agrupació Sardanista de Calella també es fa un bon balanç de l’activitat, tal com reconeix Carles Tarridas: “Molt contents amb la canalla que ha vingut de les escoles. La cobla ho ha enfocat a la mainada i s’ho han passat pipa, amb l’atractiu de fer sortir un noi a dirigir la cobla els entusiasme. I acabar amb una sardana engrescadora del seu estil, de Shakira, s’ho han passat pipa. Als mestres els ha agradat molt i a la regidora Núria Parella li ha encantat“.

De tot plegat en tindran una informació més detallada i concreta al programa de sardanes Coblejant, que s’emet diumenge al matí, dia de Sant Jordi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *