Calella, per sobre de la mitjana de Catalunya on s’ha hissat més la bandera groga

Imatge d'arxiu

Calella, està per sobre de la mitjana catalana on s’ha hissat més la bandera groga. En els últims tres estius, a la Platja Gran s’ha hissat la bandera verda un 77,5% dels dies, mentre que la bandera groga, que demana extremar les precaucions durant el bany, ha onejat el 20% i la vermella, que prohibeix l’entrada a l’aigua, s’ha vist un 0,4%.

D’altra banda, a la Platja de Garbí la bandera verda ha onejat el 78% dels dies; la groga s’ha hissat el 19% i la bandera vermella el 0,4%. Son xifres que Protecció Civil ha fet públic després de fer una anàlisi de quasi bé 50.000 registres de banderes publicats durant els últims tres estius.

Segons aquest estudi, a les platges del Maresme el 50% dels dies s’hi ha hissat la bandera verda, mentre que la bandera groga ha estat la protagonista 13% dels dies.

El Barcelonès encapçala el rànquing de platges amb més dies aptes per al bany, amb un 65% dels dies amb bandera verda. Les platges del Garraf, estan en segon lloc amb un 64% dels dies on ens podem banyar amb tranquil·litat i just per darrere, trobem el litoral maresmenc.

Malgrat que s’ha hissat més la bandera verda a les platges calellenques, el total de dies que ha onejat la bandera groga o vermella al nostre litoral ha estat un 4% per sobre de la mitjana catalana: un 20% a Calella respecte del 16% a la resta de Catalunya.

Les nostres platges també estan per sobre de la mitjana catalana pel que fa a avisos per mala mar: un 11% dels dies respecte al 5% de mitjana.

Però la qualitat de l’aigua, a les nostres platges és excel·lent, sobretot a la platja de Garbí, (que des de fa més de 10 anys ha obtingut la bandera blava de qualitat de l’aigua) ja que en aquests tres estius no ha rebut cap avís per mala qualitat, mentre que la mitjana del litoral català ha rebut un 1% d’avisos.

D’altra banda, la Platja Gran (que va perdre la bandera blava l’any 2015 després de 9 anys) ha rebut només un 0,4% dels avisos per la qualitat de l’aigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *