“ESPAI CLOS (el Far)” del calellenc Guillem Torné, l’exposició principal del Festimatge

Presentació de l’exposició principal del Festimatge 2018
Presentació de l’exposició principal del Festimatge 2018

S’inaugurarà demà al vespre a l’Ajuntament Vell per complementar l’arrencada del festival que reuneix desenes de propostes vinculades al cinema i a la fotografia. Un mes en què la imatge és la protagonista a Calella, i enguany amb una forta presència femenina que mai, si més no quant al nombre d’exposicions fotogràfiques firmades per dones que hi haurà a la Fàbrica Llobet-Guri i també decorant els aparadors de gairebé una trentena de botigues de Calella. Entre el 7 i el 29 d’abril, Foto-Film Calella ha programat diversos tallers fotogràfics, les projeccions dels films seleccionats al Torretes de Curtmetratges, i la mítica Trobada de Cinema 9,5.

Amb un videomapping a la façana de l’Ajuntament, demà dissabte a les nou del vespre, arrencarà l’edició número 13 del Festimatge, que aplega tres certamens relacionats amb la imatge: la Trobada Internacional de Cinema 9,5, el Torretes de Fotografia i el Torretes de Curtmetratges.

El president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, ha destacat el caràcter internacional del festival, molt innovador especialment en l’apartat de fotografia. Del conjunt d’exposicions que es podran veure -procedents de fins a 62 països diferents- n’ha recomanat la creada pel calellenc Guillem Torné que s’inaugurarà demà a l’Ajuntament Vell. Es titula ESPAI CLOS (el Far) i es presenta com una aproximació a la cosmologia de la representació visual.

Ofereix una visió tridimensional del Far, molt innovadora perquè utilitza una tècnica molt difícil i és una exposició que s’ha d’anar a veure. Les altres 23 exposicions són molt variades, menys ortodoxes que d’altres anys, tenim molta innovació

La programació fotogràfica es complementa amb un taller de revelat experimental, el 21 d’abril a la Fàbrica Llobet-Guri; i una sessió de light painting a càrrec de Juan José Carrasco, el 14 d’abril al local de Foto-Film Calella.

Portarem una gent que fa una performance amb foc, que ens permet a fet fotografies de llum. La paraula que defineix aquesta taller és espectacular

Del 12 al 25 d’abril, a la Sala Mozart, la Biblioteca Municipal i a la Cafeteria La Tetera es projectaran els 90 títols seleccionats al Torretes de Curtmetratges; entre ells, els guanyadors.

Hi ha curts realment fan patir molt i d’altres amb els que rius. La gràcia és anar a veure’n molts, tots els que puguis

Els curts participants al certamen d’enguany són originaris de 39 països diferents. El que rebrà el Premi d’Honor és el documental The Mauritania Railway, del cineasta madrileny Mc Gregor.

De la programació cinematogràfica en destaca també una matinal de cinema d’animació que es farà a la Biblioteca Municipal, el 14 d’abril; una matinal de cinema jove a càrrec de l’Institut Euclides de Pineda de Mar, el 19 d’abril; i una sessió de cinema 3D a l’espai de Foto-Film Calella a la Fàbrica Llobet-Guri, el 21 d’abril.

L’últim dissabte d’abril tindrà lloc la mítica mostra de cinema recuperat i el mercat del col·leccionista, dins la Trobada Internacional de Cinema 9,5.

El Festimatge es clourà amb una gala a la Sala Mozart, en la que es farà el lliurament de premis dels tres certamens.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat