Esquerra acusa Junts d’escenificar l’apropament: “No hi ha hagut voluntat real”

Esquerra ha reaccionat al tancament de portes de Junts per formar un govern independentista a l’Ajuntament de Calella, que també tindria majoria absoluta. Xavier Ponsdomènech, que ha comparegut aquest matí en roda de premsa, ha lamentat que s’hagi perdut l’oportunitat d’una entesa que – segons assegura – és la que demanava la ciutadania. Retreu als de Marc Buch que hagin volgut “escenificar” l’apropament però sense tenir-ne la voluntat real. Ha detallat que hi han mantingut un tan sols una reunió de treball – el 31 de maig – en què els partits van aprofundir sobre projectes i organització de l’Ajuntament; i prou. La de dimecres va ser molt breu, el just perquè els comuniquessin que tenien el pacte amb el PSC, que es confirmaria públicament hores després. Davant d’això, Ponsdomènech vol replantejar la seva acció com a cap de l’oposició, que aclareix serà igualment propositiva. Però anuncia que serà més exigent, més fiscalitzador, i que paral·lelament reforçarà la comunicació amb la ciutadania.

Esquerra lamenta la “manca de voluntat real” de Junts per explorar “de manera seriosa” un pacte per formar govern independensita a l’Ajuntament de Calella basat en la coincidència de projectes i de visió de ciutat. Si a principis de setmana, Xavier Ponsdomènech deia que no tenia motius per no creure’s als juntaires de Marc Buch, avui ha afirmat que el canvi de tarannà que se’ls havia promès s’ha quedat en una simple “escenificació” perquè ja ho tenien molt avançat amb els socialistes. El resultat d’això, segons Ponsdomènech, que no s’hagi pogut satisfer el que demana l’electorat independentista.

Enteníem que teníem una oportunitat, també perquè hi havia noves persones al capdavant dels projectes, però no ha estat així i lamentem que no s’hagi apostat pel pacte independentista. Pel que hem vist aquests últims dies, també és el que demanava la gent.

Ponsdomènech ha revelat en roda de premsa que Marc Buch i Josep Grima, amb qui l’equip d’Esquerra es va reunir aquest dimecres, els van oferir un acord de mínims sobre projectes i iniciatives que poguessin ser considerats per incorporar-los al programa de govern per als pròxims quatre anys.

Des de Junts, a l’última reunió se’ns va plantejar un acord de mínims programàtics per no sortir amb les mans buides. No ho vam acceptar, perquè la política i la fiscalització s’ha de fer en el dia a dia.

Esquerra vol redefinir la seva tasca d’oposició a l’Ajuntament de Calella per “ser més i més forts” en arribar a l’any 2027. Diu Ponsdomènech que seran igualment constructius, propositius, però des d’una actitud més exigent i més fiscalitzadora. També treballaran perquè el missatge arribi a la ciutadania, fent més feina de carrer.

El càstig que hem rebut a nivell municipal és pot llegir de moltes maneres, però una d’elles és que no hem sabut transmetre la bona feina que hem fet els últims 4 anys (…) Com a cap de l’oposició podriem haver fet molta sang de coses que han passat en l’últim mandat, però no hem jugat a aquest joc.

Esquerra s’ha compromès davant les 1.149 calellenques i calellencs que els van fer confiança a les urnes, però amb el conjunt de la ciutadania en general, a treballar per la transformació i la millora de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *