Esquerra aposta per crear nous referents femenins per avançar cap a la plena igualtat

La secretaria de feminismes d’Esquerra a Calella va celebrar ahir una taula rodona conduïda per la directora de l’Institut Català de les Dones i membre de la secció local, Neus Pociello, i participada per quatre calellenques que van compartir la seva experiència vital i professional. Eren Jana Beltran, que treballa en el sector de la lampisteria; Eva Lorente, professional del món de la jardineria; l’activista cultural Maimouna Sabaly; i la regidora Míriam Sellés, que treballa en el sector del llibre.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Pociello va destacar la importància de visibilitzar les discriminacions que pateixen les dones en determinats sectors i àmbits de la vida per tal de crear referents femenins per a les noves generacions.

Hem organitzat la taula rodona per visibilitzar que l’experiència quotidiana, vital o professional, està travessada per les discriminacions i les violències. Hem convidat a les ciutadanes de Calella per posar de relleu que encara hi ha sector altament masculinitzats i que ens cal fer treball amb referents, des de l’educació, per obrir camí.

Pociello va defensar que des del Govern de la Generalitat, i en col·laboració amb l’ICD, s’impulsen polítiques concretes i s’ofereix col·laboració als ajuntaments per avançar cap a la plena igualtat. En aquest sentit, posava de relleu la creació d’una conselleria específica d’igualtat i feminismes, que era un dels compromisos electorals d’Esquerra.

Hi ha un compromís clar de posar les polítiques de feminisme i igualtat al més alt nivell. Crear una estructura que respon al desplegament necessari per resoldre les desigualtat, discriminacions i violències. Hem de treballar conjuntament amb els municipis i acompanyar-los en el desplegament d’aquestes polítiques a nivell local.

La directora executiva de l’ICD participava ahir de l’acte organitzat per la secció local d’Esquerra, de la qual en forma part des del passat novembre. Neus Pociello donava ahir suport a la candidatura de Xavier Ponsdomènech a les municipals del maig del 2023 i deixava la porta oberta a formar-ne part.

El meu suport total a la candidatura que creï el nostre cap de llista, li donaré suport de la manera que sigui com a militant d’Esquerra i membre de la secció local per tal de contribuir a la ciutat de Calella, que també és la meva.

Pociello, molt activa a xarxes socials, fa difusió de totes les notícies que publica Esquerra de Calella i els membres de la secció local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *