Esquerra fa públiques les propostes que portarà a la negociació del pressupost del 2021

Imatge d’arxiu

Esquerra està disposada a parlar del pressupost del 2021 en el sentit més ampli, amb Govern i oposició, per trobar consensos de cara a la definició d’un exercici econòmic ple de dificultats. El partit recalca la seva voluntat de col·laboració malgrat no disposar de les xifres amb què està treballant l’executiu, i d’això se’n queixen però no els paralitza. Han definit els seus eixos prioritaris i els han fet públics dies abans que es produeixi la primera reunió convocada per l’àrea d’Hisenda, aquest dijous 4 de febrer. La regidora Pilar Rocafort reconeix que el calendari no facilita l’obertura d’un debat econòmic en profunditat si el ple d’aprovació dels comptes es confirma per a finals d’aquest mes de febrer.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Rocafort ha assenyalat que voldrien donar continuïtat al treball que s’iniciï amb la negociació pressupostària atenent a la variabilitat del context pandèmic.

L’expectativa ideal seria que ara hi hagués un debat de propostes i que es mantingués durant el 2021 (…) Si el calendari es convoca per a mitjans de febrer, no ens dona marge per a la negociació. Però penso que per nosaltres no ha de quedar.

Esquerra explica que ha analitzat les possibilitats pressupostàries de l’Ajuntament de Calella i n’ha fet la seva proposta, però amb un condicionant important. Rocafort lamenta que només disposen del projecte d’inversió, però els falta informació quant a ingressos i despeses.

La nostra intenció era tenir més dades per fer les nostres aportacions amb més rigorositat, per tenir informació més concreta i fer propostes més ajustades. Anàvem esperant no tant números concrets sinó les previsions per saber amb quin escenari s’està treballant, però no ha estat possible.

En desgreuge de l’equip de Govern, Rocafort entén que el context actual és extremadament complicat i difícil de gestionar i que hi ha importants incerteses que han impedit, fins al moment, compartir informació amb més concreció.

Sigui com sigui, des d’Esquerra s’ha treballat una proposta de comptes que entra al detall amb projectes i partides concretes, sota els següents eixos d’acció.

Donar resposta a situacions d’urgència social, donar suport a l’activitat econòmica dins les capacitat de l’ajuntament; actuacions de prevenció social cap a infants, joves i gent gran; actuacions en l’àmbit de la salut lligada a l’economia, amb el potencial de Calella com a ciutat cuidadora: inversions amb retorn social i tot el que té a veure amb l’emergència climàtica.

Esquerra ha fet públic un document de sis fulls on desglossa les seves prioritats per als pressupostos i on recupera iniciatives que ja s’havien presentat anteriorment. Entrant en capítols d’inversió i despesa corrent, a priori força encotillada.

Rocafort diu que no han marcat línies vermelles a la negociació, ni pels càrrecs de confiança ni tampoc per forçar la contractació del tècnic de Medi Ambient, encara que en defensa la urgència.

Continua sent una proposta que mantenim, que també hem presentat a la Taula d’Emergència Climàtica, i que és important. Però no hem parlat de línies vermelles.

El document de prioritats pressupostàries d’Esquerra també incorpora les propostes fetes pel partit a les taules de treball social i de comerç que es van constituir per actuar davant els efectes de la crisi pandèmica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.