Puja a 84 el nombre de pacients ingressats per Covid a Calella

HOSPITAL 1

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa d’un total de 17 nous ingressos de pacients positius per coronavirus a l’Hospital de Calella, on ara mateix hi ha 44 persones ateses. En el cas del sociosanitari, on s’han derivat dos malalts de medicina interna, hi ha 40 ingressats. En els últims quatre dies s’han produït un total de 4 defuncions.

Respecte l’últim recompte de finals de la setmana passada, a l’Hospital de Calella s’han registrat 17 ingressos i s’han donat 13 altes, una per donar trasllat d’un malalt a un altre centre sanitari. Dos més han passat al sociosanitari per rebre atenció. Al centre hospitalari s’hi ha produït una defunció.

Comptant els dos trasllats de medicina interna, al sociosanitari s’hi han registrat 4 noves entrades de pacients amb Covid. També s’ha comptabilitat 1 alta i 3 defuncions.

Quant als professionals que han donat positiu i estan en aïllament, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva reporta un total de 47 casos.

És per tot això, perquè la pressió assistencial com a conseqüència de la pandèmia continua sent molt alta, que l’organisme insisteix en què cal seguir les indicacions per minimitzar el risc de contagi. Això passa per reduir el contacte social i seguir aplicant les mesures d’higiene bàsica: distància, rentat de mans freqüent i mascareta.

Els indicadors epidemiològics van a la baixa

El risc de rebrot de l’epidèmia a Calella ha caigut poc més de 150 punts en els últims quatre dies, situant-se ara en els 613. Encara que va a la baixa, l’índex continua en uns paràmetres molt alts.

La taxa de reproducció de la pandèmia es manté per sota de l’1, confirmant que ha deixat d’estar en fase expansiva. Ara mateix és del 0,83.

mapa covid

Font: Grup Recerca BIOCOM-SC de la UPC

El grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC també aporta dades sobre el nombre de casos diagnosticats a Calella. Són 73 en els últims 7 dies, mentre que l’acumulat de les dues setmanes passades arriba als 154. Són positius confirmats amb proves PCR o test d’antígens.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *