Esquerra marca perfil a un any vista de les eleccions

EDITATS_PONSDOMÈNECH A LA CIUTAT_20062022

Mirada llarga i dignificar la ciutat. Aquesta és l’aposta d’Esquerra per arribar a l’alcaldia l’any 2023. Punts claus pels republicans amb els quals comencen ja a treballar per aconseguir guanyar les eleccions de l’any vinent i propiciar un canvi de Govern. Xavier Ponsdomènech, candidat a l’alcaldia, ha passat aquest matí pel programa La Ciutat, on ha avançat qui serà la seva segona a la llista i alguns dels projectes de ciutat que conformaran el programa electoral dels republicans. Ponsdomènech ha parlat de la importància d’apropar la política als ciutadans i fer partícip al poble.

Ho faran a peu de carrer, amb una campanya porta a porta per saber les inquietuds dels veïns. Volen donar-se a conèixer i aconseguir els 70 vots que el 2019 els van deixar fora de l’alcaldia.

Nosaltres farem una campanya del porta a porta. Visitarem als veïns. Ens sentim molt còmodes així, sobretot jo a nivell personal. M’agrada escoltar la gent i trobar aquesta proximitat. Quan els anem a buscar, perden la por a parlar, a transmetre les seves queixes i recollim tot el que ens diuen.

Ponsdomènech ha avançat que l’actual regidora Míriam Sellès, serà qui l’acompanyi en la segona posició a la llista. Veterinària i especialista en producció agrària ecològica que ja va formar part de les llistes d’Esquerra en les anteriors eleccions, en aquella ocasió va ocupar el 4t lloc.

Ponsdomènech i Sellès, faran tàndem per fer realitat grans projectes que ja tenen presents. I en aquest sentit, Esquerra avança alguns punts claus en els quals basaran la seva campanya: endreçar la ciutat – per descongestionar-la –, millorar la façana marítima i aplicar un model d’economia circular. Això si, els republicans volen ser realistes i no descarten deixar en “stand by” grans projectes ambiciosos que duien al programa en les darreres eleccions, com el projecte del Corona. Asseguren que primer hauran de mirar la caixa abans de fer grans anuncis. També lamenta l’herència que rebran – en cas d’assolir l’alcaldia – amb molts projectes que els hipotecaran l’acció de Govern.

Estem des de principis de maig fent revisió del programa electoral. El projecte del Corona el tenim damunt la taula aturat. No sabem si disposarem dels diners per tirar endavant un projecte com aquest. El que no farem és dir, farem això si no és possible. Un centre cívic només per la gent gran. No volem vendre fum, serem realistes, directes i honestos. Si es pot fer ens agradaria molt i apostem fortament, però primer cal mirar la caixa.

L’alcaldable per Esquerra ha avançat més projectes que possiblement inclouen en el nou programa electoral. Ha parlat d’adquirir, mitjançant un contracte de lloguer, la masia de Can Pocalló, una iniciativa que recolliria la petició dels veïns per convertir-la en el nou centre cultural i veïnal del barri. Els republicans també veuen factible crear allà un centre d’interpretació del medi natural.

En un altre ordre de qüestions, el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella també s’ha referit al nou alcalde. Malgrat reconèixer un cert canvi de tarannà, ha tornat a reclamar al Govern Municipal que l’oposició tingui més pes en les negociacions. I ha posat d’exemple la darrera modificació pressupostària per a la utilització del romanent de tresoreria. Assegura que NO van poder negociar res i que només se’ls va justificar la partida per la piscina municipal. D’aquí el no dels republicans.

L’única justificada fermament seria la de la piscina. El no era perquè no s’havia arribat a cap pacte i perquè només hi havia una partida justificada. Les altres… poso d’exemple els contenidors, benvinguda sigui aquesta renovació, però fa tres anys que s’hauria d’haver fet…

Xavier Ponsdomènech també ha negat que el Govern hagi escoltat les peticions de l’oposició i de la plataforma ciutadana amb relació a la museïtzació de les restes romanes. Ha assegurat que celebra els canvis en el projecte constructiu de l’Aldi, però que això es deu a la inviabilitat del projecte inicial.

Deixi’m que posi en dubte que el govern fes això en relació amb les diferents converses que ha tingut amb partits de l’oposició. Ens han fet arribat que a escala tècnica hi havia alguns impossibilitats de generar aquesta planta menys dos amb la rampa… era molt caòtic i no era gaire viable fer-la. Això si, tenim una modificació molt positiva i benvinguda sigui. També deixi’m dir que això serà un projecte de 10 anys.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *