Esquerra obre debat sobre la gestió de l’espai públic amb perspectiva feminista

D’esquerra a dreta, Dolors Llavall, Sílvia López, Belén de Lózar, Neus Pociello, Maimouna Sabaly i Montse Pineda
D’esquerra a dreta, Dolors Llavall, Sílvia López, Belén de Lózar, Neus Pociello, Maimouna Sabaly i Montse Pineda

En la setmana de commemoració del 8M, el Dia Internacional de les Dones, la secció local d’Esquerra va convidar la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya a una xerrada-col·loqui sobre la gestió de l’espai públic. Van sortir temes com el reconeixement del paper de les dones en el nomenclàtor municipal o també la seguretat, vinculant-ho amb qüestions com la neteja i la il·luminació. Montse Pineda va assegurar que “es necessiten polítiques actives per a una Calella feminista”.

La secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya va assenyalar la importància de fer una gestió de l’espai públic amb perspectiva feminista. Són declaracions de Montse Pineda a Ràdio Calella TV.

Les polítiques locals han de tenir en compte la utilització de l’espai que fem les dones, que és diferent (….) La importància que aquests espais [passos] siguin dignes i realment ser segurs per a les dones. Són qüestions que Amb dues qüestions que tenen a veure amb la il·luminació i la neteja.

Entre les qüestions que van aparèixer durant la xerrada col·loqui d’ahir al Passeig Manuel Puigvert, també incrementar la presència femenina en el nomenclàtor municipal.

Montse Pineda també va parlar de les principals línies estratègiques que s’estan impulsant des del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, en aquest cas, posant de relleu el paper determinant que tenen els homes en la lluita contra totes les formes de masclisme.

Estem fent un gran pas endavant reconeixent que cal generar polítiques de prevenció, des de la infància, també abordant el etma dels espais públics, i que els homes també facin un pas endavant: tenen un paper important en la lluita contra el masclista. Des del Govern estem treballant en un Pla de masculinitat en el qual els homes siguin protagonistes en la lluita contra les violències.

La xerrada-col·loqui organitzada per Esquerra de Calella va finalitzar amb un vermut. Hi van participar també Sílvia López, la presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària; Maimouna Sabaly, activista pels drets socials; Belén de Lózar, presidenta de l’Associació Dones de Calella; i Dolors Llavall, exdirectora de la biblioteca municipal. Va estar moderada per Neus Pociello, directora de l’Institut Català de les Dones i membre de la candidatura dels republicans per a les municipals del 28 de maig a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *