Joaquim Casanovas, nou president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

JOAQUIM CASANOVA 20230310

S’ha fet efectiu el relleu a la presidència de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’organització que gestiona els hospitals de Calella i Blanes i altres centres d’assistència primària de l’àmbit sanitari. A partir de la renúncia de Joan Guix – que ell mateix va anunciar a Ràdio Calella TV – el Departament de Salut ha nomenat Joaquim Casanovas, que és l’actual gerent de l’Institut Català de la Salut a Girona i de l’Institut d’Assitència Sanitària, càrrecs que compaginarà amb el de president de la Corporació.

El recent nomenat president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva coneix perfectament l’organisme des de dins perquè va ser-ne director assistencial entre els anys 2006 i 2011.

Joaquim Casanovas ha estat nomenat pel conseller de Salut, Manel Balcells, a proposta del director del Servei Català de la Salut. Nascut a Girona, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB, diplomat en Ciències Empresarials per la UdG, i en Direcció d’Empreses per l’IESE. Ha passat per diversos càrrecs de direcció en hospitals com el Josep Trueta de Girona (1989-1995) i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Casanovas té una extensa trajectòria en l’àmbit de la gestió pública: va ser director d’atenció primària de l’ICS de Girona, director territorial del Departament de Salut a Girona i gerent de la Regió Sanitària de Girona i Barcelona, en diferents moments. També va ser el responsable econòmic del Programa per a l’impuls i l’ordenació de la promoció de l’autonomia personal i l’atenció de les persones amb dependència (PRODEP).

El nou president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva substitueix en el càrrec al doctor Joan Guix, que va renunciar-hi. Segons els estatuts de l’organisme, el màxim responsable del consell rector – ara Joaquim Casanovas – té assignades les següents funcions: representar institucionalment el consorci sanitari i formar i decidir les sessions, a més de supervisar-ne les activitats. També té la facultat de designar els càrrecs directius, quan li ho delegui el consell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *