Esquerra, partidària que la construcció de l’aparcament de Can Saleta s’encarregui a Gestvia

Solar on es construirà el nou aparcament de Can Saleta, ara utilitzat pels treballadors de l’hospital
Solar on es construirà el nou aparcament de Can Saleta, ara utilitzat pels treballadors de l’hospital

Els representants d’Esquerra al Consell d’Administració de Gestvia s’han mostrat partidaris que l’empresa municipal de mobilitat assumeixi directament el projecte del nou aparcament de Can Saleta. Serà una construcció de quatre plantes amb capacitat per a més de 400 places i un cost que rondarà els 4 milions d’euros. El partit republicà afirma que Gestvia té la capacitat per afrontar la inversió.

El portaveu d’Esquerra, Xavier Ponsdomènech, s’ha mostrat convençut que l’Ajuntament acabarà encarregant el projecte a Gestvia.

La inversió que suposa la construcció d’aquest nou aparcament implicaria retallar les inversions de l’Ajuntament. Per tant, si tenim una empresa municipal que pot assumir el projecte, creiem que ho ha de fer, i sabem que serà així.

En l’última reunió del Consell d’Administració de Gestvia, els representants d’Esquerra van demanar que se’ls mantingui informats de l’estudi de mobilitat que farà el Departament de Salut per ordenar la circulació que hi haurà al sector. Ponsdomènech adverteix que caldrà aclarir com es resol l’entrada i sortida a l’aparcament, a peu de carretera N-II.

Ara mateix, els cotxes que venen de Barcelona i volen entrar a l’aparcament o bé han d’anar per carrers de Calella per donar la volta o arribar fins a la primera rotonda del barri de Poblenou. S’ha de buscar una fórmula que que sigui més còmoda (…) Estarem atents a l’estudi per part de la Generalitat per saber com es resol aquesta entrada i sortida de vehicles.

També s’ha demanat que es faci un estudi de l’ocupació diària dels terrenys que els treballadors de l’hospital utilitzen d’aparcament. El mateix solar on s’hi aixecarà la nova construcció, de quatre nivells –un soterrat– i amb un cost de 3,8 milions d’euros, segons les últimes estimacions del Govern Municipal.

Les dades es volen prendre de referència a l’hora de decidir si hi haurà bonificacions per al col·lectiu.

Davant la importància del projecte, tots haurem de pagar per utilitzar l’aparcament. Com a partit i com a consellers apostarem que s’estudiï el cas dels treballadors i sí, tenim la intenció que puguin tenir alguna bonificació.

El Govern Municipal –que té la presidència de Gestvia– no ha volgut pronunciar-se sobre aquesta qüestió. Calella en Comú, que s’oposa a la construcció del nou aparcament a Can Saleta, reclama que s’aclareixi per conèixer si el projecte serà o no rendible.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat