El passeig Manuel Puigvert acull una nova jornada de donació de sang

mesures-blog-799x500

Jornada intensiva de donació de sang aquest cap de setmana a Calella. L’equip del Banc de Sang i Teixits serà dissabte i diumenge al passeig Manuel Puigvert amb una carpa instal·lada al cantó del camp de futbol de mar, havent-hi omplert amb gairebé totes les franges horàries disponibles. De fet, des de l’inici de la pandèmia cal reservar cita per evitar aglomeracions. Qualsevol persona sana que tingui entre 18 i 70 anys, i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Les persones que hagin rebut la vacuna 48 hores abans i no hagin tingut símptomes també podran ser donants. Cada dia es necessiten unes 1.000 donacions per garantir l’abastiment a tots els hospitals catalans.

El Banc de Sang muntarà aquest cap de setmana una carpa al passeig per fer les donacions de sang. Dissabte hi seran de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, diumenge només es podrà assistir al matí de 10 a 14 h. La promotora de l’ens al Maresme, Sílvia Delgado, ha recordat que des de l’inici de la pandèmia és imprescindible demanar hora per fer les donacions a través del web donarsang.gencat.cat.

L’ideal és que la gent s’apunti a través del nostre web, justament per evitar situacions d’aglomeracions i fer-ho tot més ordenat. És un tema de seguretat covid, no podem permetre’ns tenir molta gent en un punt i per això tenim un protocol que ens obliga a distanciar lliteres, metges, a fer una cua ordenada, etc.

Les persones que han patit la Covid o han estat en contacte amb algú que s’hagi contagiat, no poden donar sang fins al cap d’un mes. Aquest són alguns dels nous requisits que ha adoptat el Banc amb l’esclat de la pandèmia. La promotora de l’ens al Maresme, Sílvia Delgado, que el nou protocol també inclou un qüestionari sobre vacunació.  

El protocol ens diu que si una persona ha rebut una vacuna i no ha tingut símptomes en les següents 48 hores sí que pots donar sang. Des que ha començat la campanya de vacunació en el nostre qüestionari hem inclòs unes preguntes respecte a si t’han vacunat o no, quina t’han posat i en quina data te la van posar.

Les persones que hagin patit algun efecte secundari com febre o malestar general amb la vacuna hauran d’esperar 15 dies per poder donar sang.

Des del Banc de Sang també recorden que amb l’arribada del mes de juny la donació és més essencial que mai per garantir el tractament durant els mesos d’estiu. Una època en què les donacions solen anar a la baixa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat