Esquerra vol que es garanteixi la recollida selectiva de la brossa en tots els actes públics

Esquerra demana que es garanteixin els circuits i els materials per fer el reciclatge dels residus

El curs polític es tanca aquest dijous 21 de juliol amb una sessió ordinària del Ple Municipal a la que Esquerra hi ha presentat una moció sobre sostenibilitat en els actes que se celebren a l’espai públic. Ho emmarca en l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic i d’avançar cap al residu zero. Plantegen dues mesures concretes: que es garanteixi la recollida selectiva de la brossa en tots els actes que se celebrin a l’espai públic –siguin promoguts per entitats públiques o privades– i l’elaboració d’una guia de bones pràctiques ambientals. A l’espera del posicionament que adoptin el conjunt de grups polítics municipals, Esquerra ha informat que Calella en Comú i la CUP han demanat adherir-se a la seva iniciativa.

La regidora d’Esquerra a l’Ajuntament de Calella, Míriam Sellés, ha donat detalls de la proposta que porten a aprovació del Ple Municipal perquè sigui d’obligat compliment per a totes les activitats lúdiques, culturals o esportives que se celebrin en carrers o places, o al Passeig Manuel Puigvert, especialment concorregut durant l’estiu.

Que s’implementi el que diu l’ordenança de Convivència ciutadana i Via pública, que estableix que els organitzadors d’activitats a la via pública han d’implantar la recollida selectiva obligatòria. Demanem que es vetlli perquè sigui així i que en l’autorització s’inclogui aquesta clàusula.

Esquerra es remet a l’article 97.2 de l’Ordenança Municipal de Convivència ciutadana i Via Pública on textualment s’estableix que “els organitzadors d’actes públics han de vetllar perquè els espais públics utilitzats no s’embrutin i no es deteriorin els seus elements urbans i arquitectònics […] En el cas de la neteja es durà a terme respectant la recollida selectiva”. El partit recorda que és responsabilitat de l’Ajuntament vetllar pel compliment de les normatives d’àmbit municipal.

Al marge d’això, la moció també planteja impulsar l’elaboració d’una guia de bones pràctiques ambientals. Exposa la regidora Sellés que els membres de la Taula local per a l’Emergència climàtica hi han de tenir una intervenció activa.

Una guia que sigui més tècnica, s’ha de desenvolupar des de l’àrea de Sostenibilitat, més enllà d’incloure el que ja s’indica a l’ordenança també altres tipus d’actuacions per tendir cap a una generació de residus 0.

La proposta que es debatrà a la sessió ordinària del Ple Municipal té confirmats els suports de dos dels partits de l’oposició que, de fet, han demanat adherir-se a la moció perquè es presenti de conjunt.

El que tenim segur és que calella en Comú i CUP han demanat adherir-se a la moció, i el representant del Govern a la comissió va manifestar un sentit de vot d’abstenció. Veurem a la sessió de dijous com concreten el seu vot.

La sessió plenària tindrà lloc aquest dijous 21 de juliol a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella, en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV a partir de les 17.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *