Èxit absolut del Gran Recapte d’Aliments de l’Escola Pia: han arribat als 1.700 quilos

Els alumnes de l’Escola Pia de Calella s’han implicat com a organitzadors i voluntaris en la recollida d’aliments destinats a Càritas Calella i al Banc dels Aliments. El seu repte era aconseguir 1 tona d’aliments i ho han superat. Al final, 1.700 quilos que es destinaran a les famílies vulnerables.

La iniciativa va sorgir del projecte pedagògic SUMMEM de les Escoles Pia de Catalunya. Una acció que serveix per sensibilitzar als nens i nenes en les problemàtiques al seu entorn proper. Per això van formar grups i durant dues setmanes van treballar en l’organització. Els primers dies van repartir fulletons informatius i van gravar anuncis i vídeos que van penjar a les xarxes socials. Cada dia explicaven quin aliment calia portar.

Van fer bastants vídeos. En un, van triar alumnes i els vam tombar al pati perquè formessin la paraula, depèn quin dia, quin aliment haurien de portar. Per exemple, dilluns oli: cridàvem els alumnes, es tombaven a terra i posaven ‘Oli’.

Cada dia de la setmana recollien un aliment en concret: oli, llet, sucre i xocolata. També el divendres van ser en diversos supermercats de Calella.

Els alumnes expliquen que s’han divertit durant el projecte i han conegut a nous companys i companyes. I que han après conceptes nutricionals, com funciona el Banc dels Aliments i, el més important, a valorar un dels drets fonamentals de la persona: l’alimentació.

No és el primer any que assoleixen un èxit amb el Gran Recapte, i és què aquests voluntaris/es l’any passat ja van ajudar a millorar el rebost de Càritas Calella i el Banc dels Aliments amb 1.130kg.

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a Aya Zekhnini, Daniela Iglesias i Nil Masip:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *