Alumnes d’una escola barcelonina proposen a l’Ajuntament que reforci la presència de dones en el nomenclàtor

Imatge d'arxiu

Cinc alumnes d’una escola Barcelonina han engegat un projecte perquè la novel·lista i filosofa, Simone de Beauvoir, tingui un carrer a Calella.

La iniciativa s’emmarca en el projecte #merezcounacalle que porten treballant des de fa dos anys a l’escola. Així volen impulsar la lluita sobre igualtat de gènereEls alumnes han fet una recerca en 47 municipis catalans per esbrinar quin percentatge de dones té un carrer al seu nom. A Calella és només del 9,37%.

L’Alba, l’Abril, la Laura, l’Andrea i l’Anna, són cinc alumnes de segon d’ESO de l’Escola San Francisco de Barcelona que han fet l’estudi d’igualtat de gènere en els carrers de Calella. S’han adonat que diverses dones han realitzat o col·laborat en fets importants de la ciutat però que no se’ls ha reconegut la contribució en el nomenclàtor.

Hem investigat sobre els carrers que estaven amb noms d’homes i amb només de dones a Calella, i hem vist que als homes hi ha 110 i de dones només 7. Hi ha molta diferència i volíem canviar-ho i per això vam decidir agafar a la figura de la Simone.

Ara el que proposen és que l’Ajuntament de Calella dediqui un carrer a una dona. Han proposat el nom de Simone de Beauvoir qui va ser una filòsofa, novel·lista i feminista de principis del segle XIX. Va lluitar contra la seva religió i família, i va aconseguir aixecar una bandera feminista. No va ser la primera, però sí que una de les més influents.
Les alumnes estan a l’espera que l’Ajuntament accepti la proposta, com han fet altres municipis com Argentona.

A continuació pots escoltar l’entrevista sencera: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *