Expulsat per parlar en català a l’estatal de tennis taula

Carles Font acompanyat de jugadores del Cassà

El calellenc Carles Font, entrenador del Tennis Taula Cassà i exjugador del Club Tennis Taula Calella, denuncia que se’l va expulsar del Campionat d’Espanya per parlar en català. Font presenciava el partit d’un infantil del club cassanenc quan va ser amonestat per l’àrbitre en dirigir unes paraules d’ànim al seu jugador. No va obeir la seva indicació perquè canviés d’idioma al castellà.

“L’àrbitre em va dir: ‘Dirigeix-te al teu jugador en castellà que no t’entenc’; i quan li vaig respondre que parlaria en l’idioma que creies oportú em va ensenyar una targeta groga”, ha relatat Carles Font en una entrevista concedida a la Xarxa de Ràdios i Televisions Locals. “I vaig seguir dient-li que on ho posa que he de parlar en castellà i que parlaria en català. Llavors va ser quan em va treure la vermella”, ha afegit.

El Campionat d’Espanya es va disputar a Blanes. L’entrenador ha qualificat els fets de totalment injustos i ha explicat haver-se sentit del tot impotent davant l’actitud de l’àrbitre.

La normativa que regula el tennis taula impedeix als entrenadors donar instruccions als seus jugadors quan estan en plena competició, però poden donar-los ànims. És per això, que el Tennis Taula Cassà ha presentat una reclamació oficial als estaments arbitrals.

“En un Pro Tour que es juga a Bèlgica, per exemple, hi ha entrenadors que parlen francès, altres alemany o italià; i cadascú es dirigeix al seu jugador en el seu idioma, i no passa res. I aquí és el mateix, cadascú parla en el seu idioma perquè no hi ha cap normativa que digui el contrari”, ha subratllat l’entrenador. “Són pocs però tenen ganes de tocar els nassos”, ha afirmat.

Carles Font ha subratllat que el principal perjudicat per la situació viscuda al pavelló de Blanes és el seu jugador, que tot i haver remuntat inicialment un marcador en contra, finalment i afectat per les circumstàncies, va perdre el partit.

Amb tot, ha insistit que no es pot considerar com un fet aïllat. Ha recordat que un fet similar es va produir en els Campionats d’Espanya que es van jugar a Almeria, quan ell militava a les files del Falcons de Sabadell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *