“Fàtima” aterra demà al Cicle Cultural

La Sala Mozart acollirà demà l’obra teatral “Fàtima”, una coproducció del Lliure amb el Grec de Barcelona escrita i dirigida pel dramaturg Jordi Prat i Coll. Una obra sobre els misteris del cervell, el prodigi dels records, la vilesa, la innocència i la soledat, ambientada al Raval de Barcelona.

Una noia s’endinsa en un viatge perillós cap a la drogoaddicció per superar el dolor derivat d’un fet traumàtic. Aquest és l’argument de Fàtima, una obra de teatre fosca on les drogues són l’excusa per parlar de realitats que sovint preferim ignorar. La representació teatral dirigida per Jordi Prat i Coll vol donar a conèixer les realitats que es viuen al barri barceloní del Raval, un barri estigmatitzat i molt vinculat amb delinqüència. Així ho explicava la protagonista de l’obra Queralt Casasayas, qui encara a la Fàtima.

Fàtima ens transporta a un lloc de pèrdua molt gran. De no saber què fer de la vida i arribar al límit. Busquem el punt d’inflexió que fa a una persona entrar al món de les drogues i dur-la fins a uns límits tan extrems, com viure al carrer, que no és el cas de la Fàtima però sí d’un dels personatges de l’obra.

Els carrers del Raval són l’escenari d’una reflexió sobre la innocència i la vanitat del món, en la qual no falta la poesia ni un cert caràcter oníric. Un gat, una gavina, una dona que es mira una pel·lícula o que ho intenta, un traficant, un home amb un caminar peculiar… Tots són personatges d’un text construït amb frases breus, disparades contra un públic que s’enfrontarà a una realitat crua i violenta. Durant el transcurs de l’obra la Fàtima s’anirà trobant amb personatges que també han quedat exclosos de la societat com un sense sostre o un traficant.

A Casasayas l’acompanyen damunt de l’escenari una potent Mercè Aránega, qui representa la dona de la Filmoteca, Albert Ausellé o Tilda Espluga.

L’espectacle es podrà veure demà a les 21 h a la Sala Mozart amb entrades que van dels 8,5 euros als 17 euros a la venda al portal web entrapolis.com.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *