Fil a l’agulla a l’ampliació de l’hospital

hospital calella ok bo web

Els treballs previs del projecte d’ampliació del Sant Jaume de Calella tindran afectacions en el normal funcionament de l’aparcament que utilitzen els professionals i els usuaris del centre. Aquesta setmana es faran prospeccions del terreny per on han de créixer les instal·lacions hospitalàries i algunes places deixaran d’estar operatives per uns dies. Per compensar-ho, l’ajuntament s’ha apressat a condicionar una bossa amb capacitat per a 300 vehicles al costat de l’antiga Escola Salicrú. Sigui com sigui, aquests moviments certifiquen que tira endavant el projecte compromès per Salut amb una inversió de 30 milions d’euros, que han de servir per posar al dia un servei caducat.

L’alcalde accidental, Marc Buch, ha celebrat que es reactivi el projecte després d’uns mesos aturat –segons ha confirmat– per uns contratemps burocràtics, que van paralitzar l’intercanvi de terrenys entre la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Ajuntament de Calella.

Es va endarrerir en el temps per uns temes burocràtics, però ara ja s’han resolt i també s’avança en la redacció del projecte executiu i el pla d’usos. Ara sí veurem les màquines treballant sobre el terreny, i això és una alegria perquè confirma que tira endavant i tothom podrà percebre que es fa feina de veritat.

S’espera que en breu es pugui fer efectiva la permuta de terrenys perquè la Corporació de Salut del Maresme i la Selva passi a ser la propietària dels terrenys ocupats pels aparcaments on s’ampliarà el Sant Jaume i que l’Ajuntament de Calella obtingui el solar que hi ha darrera Can Saleta, on també hi ha projectat un aparcament que donarà servei al nou recinte sanitari. L’alcalde accidental ha confirmat que es manté la intenció inicial que sigui l’empresa municipal Gestvia qui lideri el projecte constructiu.

Tot segueix com s’havia previst inicialment. L’Ajuntament faria l’encàrrec a Gestvia perquè fes la projecció i construcció de l’aparcament. Ara necessitem formalitzar la cessió dels terrenys, que serà en breu, perquè Gestvia s’hi posi a treballar en ferm.

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Calella s’han emplaçat a renovar el conveni de col·laboració del 2020 –que tenia vigència d’1 any i que actualment està extingit– i que recull els compromisos de cadascuna de les dues administracions per actualitzar els serveis assistencials a l’àmbit sanitari.

Buch reconeix que l’objectiu continua sent que el nou Sant Jaume entri en funcionament el 2025.

El nostre objectiu sempre ha estat l’any 2025. Esperem que es compleixi. Tenim 3 anys per endavant. Ara ja està evolucionant i quan tinguem coses més concretes també podrem parlar de dates més concretes.

Salut invertirà 30 milions d’euros per ampliar les instal·lacions de l’Hospital Sant Jaume de Calella, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, amb l’objectiu que pugui triplicar l’activitat quirúrgica.

Afectacions en el funcionament de l’aparcament de l’hospital

Com a conseqüència dels treballs topogràfics que es faran aquesta setmana a l’aparcament reservat per als treballadors de l’hospital que hi ha davant d’Urgències i el destinat als usuaris, a la faldilla sud del recinte; algunes places quedaran fora de servei. Així ho ha informat l’Ajuntament de Calella, que indica que l’actuació s’ha planificat garantint l’accés de les ambulàncies i vehicles particulars fins a la porta del centre.

Les persones que tinguin mobilitat reduïda, a banda evidentment de les ambulàncies, hi podran accedir, però no podran deixar els cotxes a l’aparcament aquests dies de l’afectació. El que hem fet és habilitar la zona de l’antiga Escola Salicrú perquè s’hi pugui aparcar. Evidentment que hi ha una distància, però és una circumstància provisional, i en una setmana recuperarem la normalitat.

Demà dimarts 17 de maig, dimecres 18 de maig i dijous 19 de maig, no es podrà estacionar a tota la zona que queda davant d’Urgències (zona 1). Entre dimecres 18 de maig i dijous 19 de maig no es podrà estacionar a l’aparcament que queda per sota de l’edifici hospitalari (zona 2). Quedaran afectades només les places del nivell més alt.

Hospital_parcament

Per tal de minimitzar-ne l’afectació, l’ajuntament ha condicionat el solar annex a l’antiga Escola Salicrú perquè s’hi pugui estacionar. Té una superfície de 7.900 metres quadrats amb capacitat per a 300 vehicles i motocicletes. No s’hi podran deixar autocaravanes.

Serà estacionament gratuït i sense limitació horària, disponibles les 24 hores del dia. El condicionament de l’espai ha anat a càrrec de Gestvia i s’ha cobert amb els ingressos provinents de la zona blava.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *