Finalitzen les preinscripcions pel Pla de Transició de Treball

Avui finalitza el període d’inscripció pel curs 21-22 del Pla de Transició de Treball. Una programa que impulsa l’Ajuntament de Calella juntament amb el Departament d’Educació per lluitar contra el fracàs escolar i reinserir en el sistema educatiu als joves que han abandonat els estudis. Les formacions tenen una durada d’un curs acadèmic i en superar-lo els alumnes poden continuar la seva trajectòria amb un cicle formatiu de grau mitjà. Malgrat que avui acaba el període d’inscripció, els alumnes que ho desitgin poden matricular-se fins al novembre.

Aquests programes s’adrecen a noies i nois d’entre 16 i 21 anys que no tenen el Graduat en educació secundària i volen formar-se en una professió. L’estructura del curs inclou mòduls de formació general, mòduls de formació professional i 180 hores de pràctiques a l’empresa. A Calella el curs que s’imparteix és el de vendes, oficina i atenció al públic. La regidora d’educació, Montserrat Mateu, ha apuntat que amb aquests plans de formació, els alumnes que no tenen la secundària, tenen l’opció a reincorporar-se en el circuit educatiu.

Aquesta formació va adreçada aquells alumnes que no tenen l’ESO. I un cop aprovat aquest curs tenen accés directe a un grau mitjà. Aquest curs és una sortida molt bona que tenen aquests estudiants per tornar a entrar al circuit educatiu, perquè si no quedaven totalment exclosos.

Mateu ha explicat que aquests plans de transició el treball tenen una durada d’un curs escolar on es combina la formació general, com matemàtiques, llengua, entorn i coneixement laboral amb la formació específica de l’ofici. 

Aquests nois han après, com fer un aparador, com portar un full de càlcul, com elaborar factures, l’atenció al públic. Aquesta és la part professional, però també aquests alumnes tenen formació d’assignatures bàsiques com són català, anglès, matemàtiques i medi social.

Mateu també ha exposat que malgrat que avui finalitza la preinscripció, les matrícules es poden gestionar fins al novembre. De moment hi ha 10 places sol·licitades de les 17 oferides.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *