Desallotjats els ocupants de la Bruna

WhatsApp Image 2021-05-21 at 10.01.22

18 persones han estat desallotjades de l’antic Hostal La Gaviota pels “riscos existents per la seguretat” que s’han pogut confirmar després de la inspecció tècnica que s’ha fet aquest matí amb tècnics municipal. A quatre dels ocupants se’ls ha detingut per incompliment de la llei d’estrangeria. Entre els desallotjats no hi havia cap menor, cap extutelat ni persones en situació de vulnerabilitat, segons han confirmat fonts municipals. L’actuació s’ha produït després que l’alcaldessa hagi signat aquest migdia un decret d’alcaldia que ha permès desallotjar l’immoble als efectes d’eliminar les situacions de riscos per a la seguretat o la salut de les persones. L’actuació s’ha produït en una setmana en què s’han succeït els aldarulls entorn de l’immoble ocupat.

Ampli dispositiu de Mossos d’Esquadra, Policial Local i Policia Nacional desplegat aquest matí al carrer diputació per desallotjar als ocupants de la Bruna. Amb l’operatiu també s’han detingut a cinc persones incomplir la llei d’estrangeria. La Policia Local també ha efectuat una detenció per temptativa d’homicidi.Un cop fer el desallotjament ara la propietat tapiarà l’edifici amb fustes i elements que bloquegin l’accés. També ha confirmat que instal·larà altres mecanismes de seguretat, com una alarma, per intentar que es torni a ocupar.

A les dotze del migdia l’alcaldessa ha signat el decret que ha permès desallotjar l’immoble. Ho ha fet després que una inspecció tècnica concretés que l’edifici no reunia les condicions mínimes de seguretat ni salubritat. Un document certifica “risc elèctric, perill d’incendi real i risc per la salut”. La Policia Local ha compartit unes imatges a les xarxes socials on es pot veure l’estat de deteriorament de les habitacions.


Molts veïns ho han seguit amb expectació i han explicat la situació ha arribat a un límit insostenible. Als ocupants de l’immoble es vinculen nombrosos fets delictius en les últimes setmanes a la ciutat de Calella i a poblacions veïnes.  L’alcadessa ha explicat en roda de premsa que el nivell delinqüencial era preocupant i assegurat que l‘incendi recent en aquest edifici ha estat “el punt d’inflexió” per fer el desallotjament via decret d’alcaldia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat