Font (USTEC-STES): “La vaga general del 9M pot ser el cop de gràcia a la LOMCE”

Sindicats d’estudiants i moviments educatius, de professors i diferents federacions d’AMPES criden a la mobilització, aquest dijous 9 de març, per demanar la derogació de la LOMCE. És la llei que ha resultat de l’última reforma educativa del Govern espanyol, que va entrar en vigor l’any 2013, controvertida per aspectes relacionats amb els idiomes i la religió. Tampoc n’han quedat al marge les revàlides, que van quedar suspeses a finals d’any passat. Des del sindicat de professors català USTEC-STEC s’espera que l’èxit de la vaga general aconsegueixi tombar definitivament la LOMCE.

És el que ha dit el portaveu del sindicat USTEC-STEC, Ramon Font, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

“S’està plantejant amb la vaga fer una pressió política forta i pot ser el cop de gràcia, per això ens hi hem adherit. El PP vol prorrogar els pressupostos però les retallades han sigut molt importants: veníem de 53 mil milions d’euros d’inversió en educació i ara estem en 46 mil milions”, ha afirmat.

Altres demandes que es porten a la convocatòria de vaga són la rebaixa de les ràtios a totes les etapes educatives, amb uns màxims que van dels 20 alumnes per classe a Infantil i Primària, 25 a Secundària i 30 a Batxillerat.

El portaveu del sindicat STEC-USTES creu que la vaga general arriba en el moment oportú, amb un Govern del PP afeblit i en ple debat pressupostari. En aquest sentit, afirma que Catalunya ha estat la punta de llança en la consecució de millores en l’àmbit educatiu gràcies a l’acord amb el Govern català per aquest 2017. Amb l’única diferència, puntualitza Font, que el partit que dona suport a l’executiu de Junts pel Sí defensa un model social que no és el mateix que el del PSOE o C’s, per exemple.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STES.

Compartir

Potser t'interessa